Ivica Galovic/PIXSELL

Državljani BiH ostali šokirani: ‘Izbrisani smo s biračkog popisa preko noći’

Autor: M.B.

''U jednom automobilu petorici su oduzeli osobne, nisu znali ništa o tome'', priča Zelić.

Na graničnim prijelazima državljani BiH ostali su šokirani u nedjelju u popodnevnim satima nakon što im je policija oduzela hrvatske osobne iskaznice. Ni sami nisu znali da su im u postupku provjere prebivališta nedavno poništene, objavio je Dubrovački dnevnik.

Jedan od onih koji je isto tako ostao iznenađen informacijom kako mu je poništena osobna te kako nema pravo glasa, iako je još sinoć s istim dokumentima uredno prelazio granicu, je Željko Zelić, vlasnik građevinske tvrtke koja je registrirana u Republici Hrvatskoj od 2002. u kojoj posluje i zapošljava deset ljudi.

‘U jednom automobilu petorici su oduzeli osobne, nisu znali ništa o tome. Radi se o ljudima, radnicima koji su prijavljeni u Pločama, Stablini, Kominu, Vrgorcu, bit će još i sankcionirani. Kad smo to čuli, zvali smo na telefon i saznali da smo s biračkog popisa izbrisani i mi, supruga, ja i kćerka’, priča Zelić.

‘Imam građevinsku tvrtku u Republici Hrvatskoj, zaposleno je deset ljudi. Svake godine uredno plaćam porez i sve obaveze prema državi, oko 200, 300 tisuća kuna godišnje, nikad nismo bili u blokadi. Do sada sam u Republici Hrvatskoj platio preko dva milijuna kuna poreza. Petero djece imam i nikad nisam ništa od države tražio, nikakav dječji doplatak ili pomoć. Ne mogu vjerovati da nam je ovo netko napravio preko noći’, rekao je Zelić. Dodao je kako su među ljudima kojima su oduzete osobne iskaznice na granici i neki koji su cijeli svoj radni vijek proveli u Luci Ploče. Kako kaže, najgore mu je što ga o tome nitko nije obavijestio.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.