Boris Scitar/PIXSELL

Dodik najavio što će tražiti od Trumpove administracije i otkrio tko mu ‘čuva leđa’!

Autor: dnevno.hr

Govorio je i o optužbama da je na vlast došao uz pomoć Amerikanaca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će od nove američke administracije zatražiti da se revidira odluka o sankcijama koje mu je uvela stara vlast.

Dodik je naglasio da će predstavnicima nove administracije pokušati objasniti kompletnu situaciju, ističući da ni u jednoj njegovoj izjavi nema osporavanja Daytonskog sporazuma i da o secesiji više pričaju drugi nego RS.

“U Washington dolazi nova administracija, koja će očito morati rješavati daleko složenija pitanja nego što je moj status. Kada se to malo smiri i kada vidim tko to odlučuje, pojavit ću se sa zahtjevom da se odluka o sankcijama revidira”, rekao je Dodik za beogradsku televiziju “Prva”, piše Blic.

“Ne želim da Srbija i RS imaju zbog mene problem. Ne smatram da sam bogom dan i da treba da ostanem ovdje stotinu godina. Ovo nije moje nasljedstvo. Imam mandat još dvije godine. Ne očekujem da mi Srbija, niti bilo tko drugi čuva leđa, jer ih čuva narod Srpske. Ne očekujem nikakvu zaštitu. Više mi čuvaju leđa neki „zapadnjaci“ nego Vladimir Putin, a on je odličan čovek. Prestat ću se baviti politikom kada izgubim izbore”, rekao je Dodik.

On je istaknuo da u RS nema nikakvog secesionizma i da je SNSD, čiji je lider, daleko od odluke o referendumu: “Mi smo rekli da ćemo 2018. sjesti i vidjeti dokle se stiglo s provođenjem Daytonskog sporazuma i jesu li se počele vraćati nadležnosti kako su predviđene tim sporazumom, te da će, ukoliko se to ne desi, SNSD razmišljati o tome da pokrene pitanje mirnog razlaza u BiH.”

Govorio je i o optužbama da je na vlast došao uz pomoć Amerikanaca.

“Ja sam 1998. u jednoj konstelaciji odnosa izabran za predsjednika Vlade RS. Neki pričaju “ovi i oni su glasovali”, a neki da to nije moglo bez utjecaja Amerikanaca. Moguće da je to bilo tako, ali to su Amerikanci radili iz svog interesa. Nakon dvije godine, ja u njihovoj percepciji nisam bio njihov igrač i oni su učinili sve da dovedu Ivanića na mjesto premijera, ali ostala je priča da oni mene drže svih ovih 20 godina.”, pojasnio je Dodik, piše dnevno.ba.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.