Boris Scitar/PIXSELL

DODIK NAJAVIO ODRŽAVANJE REFERENDUMA: Visoki predstavnik BiH se dodvorava sarajevskoj čaršiji

Autor: A.P.

Osim toga, ponovio je kako će ove nedjelje biti održan referendum o Danu RS i to bez obzira što je Inzko najavio uvođenje sankcija srpskom entitetu u BiH.

U petak navečer je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio da se visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko svojim prijetnjama sankcijama vlastima RS nakon referenduma zapravo dodvorava “sarajevskoj čaršiji”.

“Inzko to radi da ga “sarajevska čaršija” ne bi napadala, jer ima lagodan život i visoku plaću, a to ne želi ugroziti. Lako mu je napadati na Republiku Srpsku, ali to su sve političke igre”, rekao je Dodik.

Osim toga, ponovio je kako će ove nedjelje biti održan  referendum o Danu RS  i to bez obzira što je Inzko najavio uvođenje sankcija srpskom entitetu u BiH.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.