Srdjan Ilic/PIXSELL

DAČIĆEVA MORBIDNA PROVOKACIJA: Papa Franjo je izrekao najveću osudu Stepinca!

Autor: dnevno.hr

"Izjava pape Franje u Tbilisiju da je preobraćivanje pravoslavaca veliki grijeh, predstavlja dosad najveću ogradu i osudu Vatikana postupaka hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata ne samo blagoslovio fašističku ustašku NDH već je formirao Odbor za pokrštavanje Srba", kazao je Dačić.

Svjetski mediji pišu kako je tijekom vikenda papa Franjo u Gruziji rekao da katolici ne smiju preobraćati pravoslavce, a prema riječima ministra vanjskih poslova Ivice Dačića to je ”najbolja potvrda da je Srbija bila u pravu kada se usprotivila rehabilitaciji Stepinca”.

“Izjava pape Franje u Tbilisiju da je preobraćivanje pravoslavaca veliki grijeh, predstavlja dosad najveću ogradu i osudu Vatikana postupaka hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata ne samo blagoslovio fašističku ustašku NDH već je formirao Odbor za pokrštavanje Srba”, kazao je Dačić.

“Ove riječi pape Franciska potvrdjuju da je Srbija bila u pravu kada se usprotivila rehabilitaciji Stepinca. Nikakva njegova rehabilitacija, odnosno oslobađanje krivnje za zločine i za pokrštavanje Srba, nije moguće, a kamoli kanonizacija”, prenose srbijanski mediji Dačićev govor.

Nadalje je nastavio govoreći kako je Stepinac sudjelovao u provođenju plana za rješavanje srpskog pitanja koji je iznio ustaški ministar Mile Budak – da trećinu Srba treba pobiti, trećinu protjerati, a trećinu pokatoličiti.

“Ako se poslije tih papinih riječi da je u pitanju veliki grijeh to i dogodi, onda je jasno da je to antisrpski akt, jedino ukoliko netko ne misli da je protiv Srba sve dozvoljeno”, naveo je Dačić.

Autor: dnevno.hr