Srdjan Ilic/PIXSELL

Dačić uzvraća: Hrvati mogu biti fašisti, ustaše, nacisti, ali nećemo dopustiti negiranje zločina nad Srbima

Autor: I.G.

Dačić od EU očekuje reakciju i osudu hrvatskog ponašanja.

Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić je na izvanrednoj konferenciji za novinare, organiziranoj kao odgovor na obraćanje hrvatskog mu kolege Mire Kovača, izjavio kako su današnje riječi hrvatskog ministra vanjskih poslova “traktat mržnje prema Srbiji, Srbima i premijeru Aleksandru Vučiću”.


Ministar Kovač poručio: Vrijeme je da se kolege u Srbiji smire


Također, Dačić je dodao kako Hrvatska nije odgovorila ni na jedno pitanje koje je Srbija postavila, a koja se odnose na poništenje presude Alojziju Stepincu, ukidanje presude Branimiru Glavašu, događajima u Srbu te dizanje spomenika Miri Barešiću.

“Hrvati mogu biti fašisti, ustaše, nacisti, što hoće, ali negiranje i opravdanje zločina nad Srbima, Srbija neće dopustiti”, kaže Dačić.

Srbijanski ministar vanjskih poslova izrazio je nadu da Europska unija neće zauvijek biti gluhonijema kada je riječ o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj. Očekuje reakciju i osudu hrvatskog ponašanja.

“Srbija neće dopustiti negiranje zločina počinjenih nad Srbima pa čak i pod cijenu da ne bude članica Europske unije”, zaključuje Dačić.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.