Srdjan Ilic/PIXSELL

Dačić: Srbija će obraniti sebe i pomoći će u obrani integriteta Republike Srpske

Autor: Dnevno.hr

On je dodao da su svi komentirali kako Halilović nema nikakvu funkciju, ali da nije čuo nijednog bosanskog političara da se ogradio od njegove izjave.

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne treba šutjeti i da je ispravno što je odgovorio bivšem šefu ratnog zapovjedništva ABiH Seferu Haliloviću. U svom govoru osvrnuo se i na zbivanja u Hrvatskoj.

“Ja nisam ovdje da šutim, ja sam ovdje ministar vanjskih poslova, moram štititi nacionalne interese. Bilo bi sramota da ovo prođe bez glasa Republike Srbije“, komentirao je Dačić sutrašnji referendum u Republici Srpskoj, piše b92.

On je dodao da su svi komentirali kako Halilović nema nikakvu funkciju, ali da nije čuo nijednog bosanskog političara da se ogradio od njegove izjave.

“Ja ću još jednom ponoviti da neće moći, Srbija će obraniti sebe i pomoći će u obrani integriteta Republike Srpske. Nama je najmanje stalo do tenzija, naš narod živi u svim zemljama regije. Nama je stalo do mira, ali ako u BiH prebrojavaju koliko Srba ima pušaka i pištolja, ako se pravi plan za koliko dana može da se sruši Srpska, ako su sigurnosne službe naredilenajveći stupanj sigurnosti obrane prema Srpskoj, pa što je to?“, upitao je Dačić.

Podsjetio je i da se u Zagrebu održava misa za “kako kažu mučenika, hrvatskih mučenika, generala i pukovnika NDH“.

“Zamislite u Berlinu misu za Hitlera, Goeringa i ostale… Treba šutjeti i reći ’oprostite, molim vas, što vam smetamo’? Ne smijemo šutjeti, poštujem odluku premijera da se suzdržava i da ne sudjeluje u polemikama, ali postoje akti na koje država ima obavezu da radi, jedan od njih je i sve ovo, a to je izjava Halilovića, koje nijednim aktom nije demantirao niti se bilo tko od zvaničnih muslimanskih političara u BiH ogradio“, istakao je Dačić.

Osvrnuo se i na navodne zahtjeve da Srbija uvede sankcije Rusiji.




“Znate što, mi možda izgledamo naivno, ali nismo toliko glupi… Kako da ja ili Vučić kažemo da imamo principijalne stavove, da se zahvalimo za podršku oko Kosova i da kažemo da ćemo uvesti sankcije onima koji nas podržavaju… Time bismo radili sami protiv sebe, a mi nismo antisrpska vlada, mi smo Vlada Republike Srbije… Ako se Vuku (Drašković prim. aut.) to ne sviđa, neka izađe iz koalicije. Suprotno našim interesima je da uvedemo sankcije Rusiji i točka“, zaključio je Dačić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.