Davor Puklavec/PIXSELL

Dačić opet raspalio po Predsjednici: ‘Još je jednom napala Srbiju, a pita se zašto nabavljamo zrakoplove’

Autor: dnevno.hr

'Hrvatska predsjednicapita se od koga se Srbija brani pa nabavlja zrakoplove, ali se ne pita koga to Hrvatska želi napasti', kazao je Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još jednom grubo napala Srbiju i da je, tvrdeći da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, izrekla očiglednu laž.

“Što je, nego ustaštvo i fašizam, kad se u najvećem stratištu Srba, Židova i Roma – Jasenovcu, podiže tabla s ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’? Što je, nego ustaštvo i fašizam, kad se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Miletu Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba riješiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu protjeraju?”, upitao je Dačić u priopćenju koje je danas poslao medijima.

“I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma?”, upitao je šef srpske diplomacije.

lansirne rampe. “Podsjetit ću da je Nezavisna država Hrvatska, nacistička ustaška tvorevina, okupirala dio Srbije do Zemuna, Šapca i Novog Sada, kao i cijelu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je ministar.

Dačić je istaknuo da se u jednom slaže s hrvatskom predsjednicom – da se treba okrenuti budućnosti i dijalogom i “hladnom glavom” rješavati pitanja iz prošlosti i tražiti zajedničke interese, navodi se u priopćenju.  “Srbija je na to spremna, ali nije spremna trpjeti uvrede i poniženja”, rekao je Dačić.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.