Srdjan Ilic/PIXSELL

DAČIĆ: ‘ONI će reći kojim će putem Crna Gora ići i tko će u njoj vladati!’

Autor: Hina

Šef srpske diplomacije je kazao kako je Beograd zainteresiran za prava srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori, te da to ne znači miješanje u njena unutrašnja pitanja

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Crnoj Gori, izjavio je u utorak kako  Srbija podržava sve zemlje zapadnog Balkana na europskom putu, ali da nijedna zemlja ne smije biti “talac problema” koji postoje u drugim zemljama.

Dačić je kazao da, bez obzira što Srbija podržava europske integracije zemalja regije, svatko treba napredovati onoliko koliko je ispunio obaveza koje ima na europskom putu. Dodao je da podržava “princip regate”, odnosno tko je najviše napredovao taj će prvi stići.

Rekao je da podržava izjavu predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera da će Crna Gora i Srbija postati članice Europske unije u bliskoj budućnosti, te da su lideri na europskom putu.

“Zainteresirani smo i stalo nam je da se problemi u regiji rješavaju mirnim putem i dijalogom, i tražimo da umjesto iracionalnog pristupa koji postoji, imamo princip traženja zajedničkog interesa“, kazao je Dačić.

Šef srpske diplomacije je kazao kako je Beograd zainteresiran za prava srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori, te da to ne znači miješanje u njena unutrašnja pitanja.

“Kojim će putem Crna Gora ići i tko će u njoj vladati, pitanje je na koje odgovor trebaju dati crnogorski građani”.

Dačić je tijekom dana razgovarao s najvišim crnogorskim dužnostima, a nakon susreta sa svojim kolegom Srđanom Darmanovićem kazao je kako su “Srbija i Crna Gora bratske države, a njihovi narodi prijateljski bez obzira što u nekim temama nemaju isto mišljenje”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.