Srdjan Ilic/PIXSELL

ČETNIČKI VOJVODA ŠEŠELJ POZIVAO NA GLASANJE ZA TRUMPA, A SADA SE REPUBLIKANAC ISPRIČAVA: ‘Srbi su vrlo dobri ljudi’

Autor: dnevno.hr

Podsjetimo, prije dva mjeseca četnički vojvoda i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvao je sve Srbe iseljenike u SAD-u da na predsjedničkim izborima glasuju za Donalda Trumpa. Šešelj je potpredsjednika SAD-a Joa Bidena koji je tada bio u posjetu Beogradu nazvao “zločincem”.

Zbog bombardiranja  kojim je zaustavljena agresija Miloševićevog režima na Kosovo 1999. godine, Donald Trump se ispričao Srbima i ako postane predsjednik SAD-a, imat će novu politiku prema Balkanu.

“Bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su vrlo dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili kaos”, rekao je Trump u intervjuu za Nedjeljnik.

Za srpski je tjednik Trump otkrio i kako namjerava ojačati veze SAD-a s vladom u Beogradu. A pozvao je i glasače srpskog porijekla u nekoliko najvažnijih država, Ilinoisu, Indiani, Wisconsinu, Ohiu i Michiganu, da mu daju glasove na predsjedničkim izborima 8. studenog.

Podsjetimo, prije dva mjeseca četnički vojvoda i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvao je sve Srbe iseljenike u SAD-u da na predsjedničkim izborima glasuju za Donalda Trumpa. Šešelj je potpredsjednika SAD-a Joa Bidena koji je tada bio u posjetu Beogradu nazvao  “zločincem”.

I rekao kako “srpski narod pamti Bidenovu ulogu u bombardiranju Srbije 1999.”, kao i njegovo zalaganje za neovisnost Kosova, zbog čega ima razloga mrziti ga.

“Glas za Donalda Trumpa na izborima za američkog predsjednika bit će  glas za Srbiju. Glasujte za Trumpa, glasujte za budućnost Srbije”, rekao je vođa radikala svim Srbima iseljenicima u SAD-u.

Autor: dnevno.hr