Twitter

ČETNIČKI VOJVODA KREĆE U POHOD U HRVATSKU: ‘Dobio sam pasoš. Dolazim u Zagreb kao ugledni diplomat’

Autor: dnevno.hr

– Neka me Kolinda čeka, eto mene stižem u Zagreb i na Trg bana Jelačića. Na kraju krajeva neka Kolinda kaže koji joj datum odgovara da provedemo jedan romantičan vikend na Pantovčaku – izjavio je svojedobno bivši haaški optuženik.

Četnički vojvoda Vojislav Šešelj objavio je putem Twitter profila poruku: “Dobio sam diplomatski pasoš. Uskoro idem u Zagreb . Nadam Se da mi kao uglednom srpskom diplomatu, hrvatske snage neće praviti nikakve smetnje.

Podsjetimo, Šešelj je u svibnju govorio: “Neka me Kolinda čeka, eto mene, stižem u Zagreb i na Trg bana Jelačića”. A pritom ne mareći na zabranu kojom mu se ulazak u Hrvatsku onemogućava.

SESELJ

– Neka me Kolinda čeka, eto mene stižem u Zagreb i na Trg bana Jelačića. Na kraju krajeva neka Kolinda kaže koji joj datum odgovara da provedemo jedan romantičan vikend na Pantovčaku – izjavio je svojedobno bivši haaški optuženik.

twitter
twitter

Šešelj je svoj ratni pohod na Hrvatsku počeo je porukama o “budućoj zapadnoj granici Velike Srbije” na crti Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Djelovao je po mitinzima u Hrvatskoj u ožujku, travnju i svibnju 1991. godine a koji su održavani u selima naseljenim srpskim stanovništvom na području istočne Slavonije i Baranje kao i na području Plitvica gdje je davao potporu pobunjenim Srbima i poticao srpsko stanovništvo na otpor hrvatskim vlastima. Tako je na mitingu u Baranji, u Jagodnjaku, govorio: “svakog tko kaže da to nije srpska zemlja treba ubiti kao kera”. Njegovi dragovoljci sudjelovali su u sukobu u Borovu Selu kraj Vukovara, 2. svibnja 1991. godine. U Srijemskoj Kamenici se angažirao u istjerivanju medicinskog osoblja i pacijenata hrvatske nacionalnosti iz tamošnjeg Kliničkog centra (zloglasni upad u vojnoj uniformi). Bivši čelnik srbijanskoga KOS-a, Aleksandar Vasiljević, Šešeljeve postrojbe označio je kao izvršitelje pokolja na Ovčari koji se dogodio u noći s 20. na 21. studenoga 1991. godine.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.