BOŠNJACI NASTAVLJAJU BOJKOT: ‘Zaobilazite Inine pumpe, ne uzimajte od Kraša ništa, ne kupujte Vindijine sokove!’

Autor: T. Budak

Društvenim mrežama dijele se plakati na kojima se nalaze desetci prekriženih hrvatskih proizvoda pored kojih su istaknuti oni poželjni, proizvedeni u BiH. Tako su se "na tapeti" Bošnjaka pronašli mliječni proizvodi, paštete, higijenske potrepštine, sokovi...

Bojkot hrvatskih proizvoda pokrenut preko Facebook stranice “Bošnjaci“, sve više uzima maha. Lista nepoželjnih proizvoda sve se više širi, a sve je veći broj i onih koji je podupiru. Putem društvenih mreža dijele se plakati na kojima se nalaze desetci prekriženih hrvatskih proizvoda pored kojih su istaknuti oni poželjni, proizvedeni u BiH. Tako su se “na tapeti” Bošnjaka pronašli mliječni proizvodi, paštete, higijenske potrepštine, sokovi… Uz Facebook stranicu “Bošnjaci” sada se pojavio niz stranica koje su odlučile ignorirati hrvatske proizvode. Neke od njih pozivaju se na “bojkot EU proizvoda”, no sasvim je jasno da je bijes Bošnjaka uperen u Hrvatsku zbog toga što je “Hrvatska uložila žalbu i stopirala izvoz mlijeka u EU”:

Facebook
Facebook

“Odgovorimo istom mjerom i pokažimo da se ne mogu igrati sa nama građanima Bosne i Hercegovine. Zaobilazite Inine pumpe, ne uzimajte od Kraša ništa, ne kupujte Vindijine sokove, Borovo…

Od sutra ne ulazite u Konzum ni Mercator jer je u vlasništvu Konzuma. Mepas bojkotirajte Podravku, Dukat, Ataco, Cedevitu, Plivine proizvode. Ako želite pravdu i ravnopravnost s građanima Hrvatske. HRVATSKA NIJE SAMO ZAUSTAVILA IZVOZ MLIJEKA I MLIJEČNIH PROIZVODA IZ BiH U HRVATSKU, NEGO I ZA CIJELU EUROPU, RUSIJU I TURSKU.

Pozivajte i druge na zajedničku akciju bojkota. S bojkotom pravimo višestruku korist našoj zemlji. Pokažimo hrvatskim političarima da se ne mogu praviti da su naši prijatelji raznim naklapanjima, a u isto vrijeme oduzeti nam slobodu kretanja našoj robi van granica BiH, to je velika nepravda koju nam čine susjedi. Bojkotom ćemo pomoći našim zemljoradnicima, radnicima u prerađivačkoj industriji. Ujedinimo se!”, kaže jedna od blažih bojkot stranica ZAVNOBIH.

 

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.