Borba za fotelju u Saboru: HDZ-ov Ljubić imitiranjem generala Glasnovića pokušava pridobiti glasače

Autor: Nap.ba/Dnevno.hr

Nosilac HDZ-ove liste u BiH Božo Ljubić, nije se proslavio pretjerano na prošlim izborima za hrvatski Sabor. Osvojio je tek 2.936 glasova ili 12 posto. Zbog toga Ljubić ove godine pokušava imitirati generala Glasnovića.

Prijevremni izbori za hrvatski Sabor održavaju se 11. rujna, pa je i nacionalistička retorika među nekim hrvatskim političarima u BiH sve oštrija, piše novinska agencija Patria.

Hrvatska dijapora i BiH imaju pravo na tri mjesta u Hrvatskom saboru. Sva tri mandata na prošlim izborima osvojio je bez problema HDZ. Želi li ponovo ova tri mjesta u Saboru, HDZ će morati uložiti posebne napore.

Naime, njihov bivši kandidat, general Željko Glasnović, koji je na prošlim izborima za hrvatski Sabor  sam osvojio čak 24.444 glasa ili 85,69 posto glasova dijaspore i BiH, ove godine izlazi kao nezavisni kandidat.

Simpatije glasača Glasnović je pobrao, piše Patria, na izuzetno radikalnoj retorici. Za njega je tzv. Herceg Bosna još uvijek živa i legalna. Smatra da su Hrvati iz dijaspore izigrani od strane Zagreba, te da se Hrvati iz dijaspore i BiH moraju više pitati kada je riječ o samim događanjima unutar Hrvatske.

Nosilac HDZ-ove liste u BiH Božo Ljubić, nije se proslavio pretjerano na prošlim izborima za hrvatski Sabor. Osvojio je tek 2.936 glasova ili 12 posto. Zbog toga Ljubić ove godine pokušava imitirati generala Glasnovića. Prije nekoliko dana Hrvatima je čestitao 23. godišnjicu tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne.

“Hrvatska Republika Herceg Bosna nije ugašena niti je napuštena”, rekao je Ljubić u čestitki građanima.

“Herceg Bosna, poručio je Ljubić glasačima, nije aktualna samo kao inspiracija za borbu za hrvatsku jednakopravnost u BiH, već je Herceg Bosna aktualna i kao pravna i politička činjenica”.

Ljubić je od 1994. bio je ministar zdravstva Republike BiH, od 1996. bio je ministar zdravstva Federacije BiH, od 2006. ministar komunikacija i prometa BiH, od 2009. delegat u Domu naroda PS BiH, a od 2010. zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH. Bio je i profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Ljubić se od Sarajeva i Bosne i Hercegovine okoristio jako dobro, no sada se ipak odlučio okrenuti susjednoj Hrvatskoj.

Onaj tko izda vlastitu zemlju, izdat će i tuđu, u to nema sumnje!

Autor: Nap.ba/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.