Borna Filic/PIXSELL

Bernardić, Bandić i Anušić na proslavi sv. Roka kod Doboja

Autor: Hina

Nakon svete mise priređen je zajednički objed za sve uzvanike uz izvorne pjesme i plesove ovoga kraja. 

 Predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernadić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te župan Osječko-baranjski Ivan Anušić nazočili su proslavi svetoga Roka na ceru kod Doboja, priopćeno je u srijedu iz ureda hrvatskog dopredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića koji je također sudjelovao u ovoj proslavi.

Sveto misno slavlje pred više stotina okupljenih Hrvata iz dobojskog i derventskog kraja, te prijatelja iz drugih dijelova BiH i Hrvatske, predvodio je župnik iz Kopanica kod Orašja, Marinko Filipović uz suslavlje župnika Joze Batinića, župnika u Vidovicama kod Orašja, Josipa Senjaka i gvardijana franjevačkog samostana Plehan fra Ante Tomasa.

Proslavi su nazočili ministar za izbjeglice i raseljene osobe vlade Republike Srpske Davor Čordaš, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan Osječko-baranjski Ivan Anušić, koji je podrijetlom iz dobojskog područja, zatim zastupnik u Hrvatskom saboru Davor Bernardić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić, načelnik i predsjedavajući Općinskog vijeća općine Derventa Milorad Simić i Marijan Kljajić.

Nakon svete mise priređen je zajednički objed za sve uzvanike uz izvorne pjesme i plesove ovoga kraja.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.