Facebook

ANTIFE OTJERANE IZ SRCA HERCEGOVINE: ‘Došli su sa zastavama na kojima je crvena zvijezda, simbol zločina, simbol zla’

Autor: dnevno.hr

Kad su došli na Kravice rečeno im je da s tim obilježjima, “simbolima komunizma i zločina nisu dobrodošli na biser Hercegovine”.

Takozvane Antife  iz Vogošće kraj Sarajeva (ABNOAR) koji su u Stocu sudjelovali na obilježavanju 72. godišnjice anfifašizma, nakon u Stoca planirali su posjet slapovima Kravice kraj Ljubuškog, ali su doživjeli fijasko.

Kad su došli na Kravice rečeno im je da s tim obilježjima, “simbolima komunizma i zločina nisu dobrodošli na biser Hercegovine”.

Evo kako je tu situaciju opisala Besima Borić, vođa puta tzv. antifašista iz Vogošće:

“Parkirali smo autobus, a vođa puta je otišao da pita koja je cijena ulaznica. On se zadržao, a po povratku kazao da bi bilo najbolje da svi uđemo u autobus i krenemo kućama. Na pitanje zašto, odgovorio je kako je doživio vrijeđanje s riječima ‘šta ćete vi Titini antifašisti ovdje prosipati’”, ispričala je Besima Borić za N1.

Kada su pitali zbog čega se ovo događa, rečeno im je da ”oni kao antifašisti nemaju tu šta tražiti”.

“Neke od žena su reagirale burno, ali smo se udaljili jer je postalo nesigurno. Osobno sam zvala policiju HNŽ-a, ali mi je rečeno da to nije njihova nadležnost te da zovem policiju u Ljubuškom. Kada sam pitala za broj telefona dežurni policajac mi nije želio odgovoriti. Ovo je nevjerojatno. Mi se svi tresemo”, kazala je Besima Borić.

Ističe da joj je žao što cijela grupa nije krenula prema ulazu kako bi vidjeli što bi se dogodilo. U međuvremenu se pojavio i treći muškarac koji im je ušao u autobus i bacio tablu s natpisom “ABNOAR Vogošća”.

“Sjeli smo u autobus i krenuli prema Sarajevu, međutim na cesti je stajala grupa od desetak mladića koji su nam pokazivali da krenemo lijevo, iako smo trebali desno. Očito da se nešto spremalo, da su bili u komunikaciji i da smo trebali upasti u zamku”, istaknula je Borić.

Iz Ljubuškog prenose nešto drugačiju priču:

“Došli su sa zastavama na kojima je crvena zvijezda, simbol zločina, simbol zla pod kojim je u ovom kraju stradao veliki broj nedužnih ljudi. Ako su s tim znakovljem dobrodošli u Stolac, u Ljubuški očito nisu. Bolje za sve da su se okrenuli i otišli jer je tako spriječen mogući incident”, prenio je novinar s lokalnog radija koji je s prijateljima sjedio na terasi kafića na Kravicama, piše Max portal. 

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.