Uhićeni hrvatski agent je Čedo Čolović! Uhićen je dok je bježao u Hrvatsku

Autor: dnevno.hr

Riječ je o agentu koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske te radi za hrvatsku obavještajnu službu, navode mediji.

Agenti srpske “Bezbednosno-informativne agencije” (BIA) danas su uhitili osobu za koju se osnovano sumnja da je bila špijun jedne hrvatske obavještajne službe. Srpske Novosti pišu kako se radi o Čedi Čoloviću.

Čolović ima dvojno državljanstvo – srpsko i hrvatsko, ima 57 godina i časnik je u mirovini Republike Srpske. Optužen je da je godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda te da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine, doznaje Večernji list putem izvora iz Beograda. Uhićen je dok je bježao u Hrvatsku.

Više javno tužiteljstvo objavilo je u petak polijepodne kako je BIA u suradnji s Tužiteljstvom uhitilo jednu osobu zbog postojanja sumnje da je izvršila kazneno djelo špijunaže, piše b92.

Riječ je o osobi koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, a koja je do 1990. godine živjela i radila u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta u Republici Srbiji.

Osumnjičenom je za navedeno kazneno djelo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužitelju radi saslušanja.

Glasnogovornica tužiteljstva Tatjana Sekulić potvrdila je Tanjugu da je u suradnji tužiteljstva i BIA-e uhićena jedna osoba, ali da zasad ne može precizirati detalje tog slučaja.

Tužiteljstvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlastima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije, u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obilježja ovog kaznenog djela u okviru svojih zakonskih ovlasti, navodi Tužiteljstvo i dodaje da će nakon provedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost o tome biti informirana.




Podsjetimo, srpski mediji su danas objavili kako su agenti beogradskog centra srpske “Bezbednosno-informativne agencije” (BIA) u Beogradu uhitili “hrvatskog špijuna”.

Navodi se kako se radi o agentu koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske te radi za hrvatsku obavještajnu službu.

Srpski Kurir piše kako se uhićenoga tereti za špijuniranje u korist hrvatske države, zbog čega mu prijeti od 3 do 15 godina zatvora.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.