Screenshot: Youtube

PLENKOVIĆ POSTIGAO DOGOVOR S CERAROM: Evo kako će se rješavati gužve na granicama!

Autor: Dnevno.hr

"Ovo je pravno utemeljena mogućnost da se izbjegnu gužve, pogotovo u turističkoj sezoni", izjavio je Plenković

Hrvatski i slovenski premijeri, Andrej Plenković i Miro Cerar održali su trilateralni sastanak s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom i konačno su postigli dogovor da se na graničnim prijelazima prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole putnika, onog trenutka kada vrijeme čekanja dosegne 15 minuta.

“Imali smo odličan sastanak, predstavnici Europske komisije dodatno su objasnili na koji se sve način može provoditi revidirani schengenski zakonik, koji je uveo sustavne kontrole na granicama. Ono što smo mi dogovorili jest da će nam Europska komisija pomoći u provedbi novih pravila tako da će se temeljem vodiča koji je EK izradila, moći prijeći sa sustavnih na ciljane kontrole kada granična policija utvrdi da su čekanja na granicama veća od 15 minuta”, kazao je Plenković.

“Sada imamo vrlo jasan pravno utemeljen i potvrđen od strane EK, način koji dopušta graničnoj policiji da u skladu s procjenom rizika lakše prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole. Takva situacija bi trebala olakšati, smanjiti gužve i omogućiti brži protok vozila. Ovo je pravno utemeljena mogućnost da se izbjegnu gužve, pogotovo u turističkoj sezoni”, izjavio je Plenković uz napomenu kako će se dogovor početi s primjenom već od nedjelje, odnosno od sutra.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.