Ne vjerujte lažnim vijestima i ne PANIČARITE, ovo je istina o sudbini AMEXA u Hrvatskoj!

Autor: Andrea Latinović/Mia Mitrović

Današnja vijest o povlačenju American Expressa s hrvatskog tržišta izazvala je veliku paniku među korisnicima, a u javnosti su se pojavile različite informacije.

Naime, PBZ je obavijestio svoje korisnike o ovoj informaciji, a potom su se pojavile informacije kako je PBZ ”plasirao lažno priopćenje, zato jer gubi monopol na izdavanje American Express kartice”.

Portal Dnevno.hr neslužbeno doznaje kako je razlog ovog iznenađujućeg poteza odluka vlasnika franšize, Amerikanaca da povuku American Express karticu s tržišta čitave Europske unije!

Spekulacije kako je ‘lažnu vijest’ plasirao PBZ jer gubi monopol nad Americanom nije točna, a doznajemo i kako će kartica vrijediti još gotovo  dvije godine, dakle, do konca 2019. godine.

Saznajemo i kako u PBZ-u intenzivno rade na brzom i efikasnom rješenju, a od Amerikanaca je cijela EU dobila rok od dvije godine u kojem će doći do promjena.

Najvjerojatnije će American Express biti zamijenjena nekom drugom kraticom, u ovom se trenutku još ne zna kojom, no, korisnici Amexa nemaju nikakvog razloga za strah. Svi će oni najnormalnije dobiti novu karticu-koju, još ne znamo- a do konca 2019. uredno se mogu služiti Amexom, kupovati na rate, čak i ako u obročnom plaćanju, primjerice, na 24 mjeseca, istekne rok.




Privredna banka Zagreb o tome je samo obavijestila svoje korisnike, obzirom da je zastupnik Amexa u Hrvatskoj.  Nadalje, PBZ će se danas, u utorak, ponovno očitovati o ovoj vijesti koja je iznenadila mnoge, jer je zatrpan upitima šokiranih korisnika.

Iako smo kontaktirali i Hrvatsku narodnu banku, koja nadzire rad svih banaka, a time neizravno i kartičarstvo, ljubazna zaposlenica rekla nam je samo kako su i oni saznali iz medija, a moguće je da će se o povlačenju Amexa očitovati u srijedu.

Redakcija portala Dnevno.hr poslala je upite PBZ-u i HNB-u, no, do zaključenja ovoga teksta odgovore još nismo dobili. Čim stignu, portal Dnevno će ih objaviti.




 

 

Autor:Andrea Latinović/Mia Mitrović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.