NAČELNIK TISNOG: ‘Klub ‘Ustanik’ veliča ustaške simbole i na našim terenima neće zaigrati!’

Autor: T. Budak

"Sportska dvorana Tisno neće niti na jednoj od utakmica, kao sportska dvorana u kojoj se održava dio lige, biti domaćin utakmica na kojoj se pojavljuje MNK Ustanik, sve do trenutka promjene, po nama, zabranjene, ikonografije u Republici Hrvatskoj", napisao je u pismu Šukeru načelnik Tisnog Ivan Klarin.

Načelnik Općine Tisno i predsjednik šibensko- kninskog SDP-a Ivan Klarin nije došao na dobar glas onog trenutka kada je dopustio da kosti ubijenog Željka Bakarića, hrvatskog branitelja iz reda Tigrova, na sprovod u Tisnom čekaju 56 dana. Razlog tome, kazala je obitelj pokojnog Bakarića, bio je iznos od 44.000 kuna koje je Ivan Klarin tražio za ukop. Cijela je stvar eskalirala kada je Klarin prijavio prijetnje koje su mu počele pristizati preko društvenih mreža zbog čega su on i njegova obitelj dobili policijsku zaštitu.

No, čini se kako Ivan Klarin iz svega nije izvukao pouku, pa se ovih dana uvukao u novi skandal i to ni manje ni više, nego zbog – nogometa.

Uputio je, naime, pismo Davoru Šukeru, predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza u kojem ga obavještava da splitskom drugoligašu Ustaniku neće dopustiti da igra niti na jednom sportskom terenu koje je u vlasništvu Općine Tisno:

– S obzirom na upozorenja pojedinih sportskih djelatnika, a i prema našem internom uvidu, MNK Ustanik Split u svojem službenom sportskom grbu, kao i drugim obilježjima kluba veliča Nezavisnu državu Hrvatsku (NDH), koristeći veći dio zabranjene ikonografije što je suprotno pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske. Sukladno navedenom obrazloženju, ne želeći ugroziti održavanje odvijanja II HML – Jug, na vrijeme vas obavještavamo da sportska dvorana Tisno neće niti na jednoj od utakmica, kao sportska dvorana u kojoj se održava dio lige, biti domaćin utakmica na kojoj se pojavljuje MNK Ustanik, sve do trenutka promjene, po nama, zabranjene, ikonografije u Republici Hrvatskoj – napisao je u pismu Šukeru načelnik Tisnog Ivan Klarin.

Iako već i vrapci na granama znaju kako je istu takvu “zabranjenu ikonografiju” Udruga HOS ozakonila statutom, Klarin u svojoj želji za zabranom ne posustaje. To ne čudi, obzirom da mještani Tisnog već godinama svog načelnika potajice nazivaju ” Ceausescu “. Razlog tome leži i u činjenici da je još 2012. kada je po medijima pukla priča o pogrebnom poduzeću ‘Bila golubica’ sa sjedištem u Jezerima, a sjedište njezinog izdvojenog pogona je u Šibeniku, na adresi Stjepana Radića 24. u službenim prostorijama SDP-a! Ovaj obrt je zajedničko vlasništvo SDP-ovog saborskog zastupnika i načelnika Općine Tisno Ivana Klarina i njegove supruge Deane Klarin. Priču je tada pokrenuo Boris Olivari, suprug vlasnice također pogrebnog poduzeća ‘Paula 93’, ali koje je, za razliku od Klarinovog, imalo koncesiju:

“Tvrtki moje žene u kojoj sam djelatnik, Općina Tisno 14. rujna 2010. godine ponovno je dodijelila četverogodišnju koncesiju za obavljanje prijevoza mrtvaca do mjesnog groblja za naselja Tisno, Jezera i Betina. Međutim, unatoč toj činjenici, načelnik Ivan Klarin stalno nam krade posao i nelegalno prijevozi pokojnike. Unatoč mojim brojnim apelima i upozorenjima, kao i pismenim zabranama koje je izdao Državni inspektorat nakon provedenih inspekcijskih nadzora, Klarin se na to sve oglušio i dalje se bavi svojim prljavim i protuzakonitim radnjama te krši zakon”, rekao je tada Olivari.




Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.