screenshot

Novi hit autorice ‘Djevojke u vlaku’! Pazite se mirne površine – nikad ne znate što vreba ispod!

Autor: dnevno.hr

Roman je pisan iz više različitih perspektiva, točnije njih 10, što stvara efekt slaganja puzlli, koje je potrebno pažljivo i mudro spojiti u konačnu „sliku“. Svako poglavlje i svaki narator donosi novo svjetlo na ono što smo u tom trenutku mislili i podrazumijevali

Autorica Paula Hawkins ponosno je istaknula da se nije htjela nadovezati na prethodni uspjeh i da je htjela napisati nešto sasvim drugačije. Čini se da je taj recept uspješan, jer se pomama za knjigom upalila i prije samog izlaska knjige na tržište i još uvijek – ne jenjava!

Svojim je prvi romanom učinila nešto nevjerojatno – poharala je sve liste najčitanijih knjiga i dobila status majstorice psiholoških zapleta zajedno s Gillian Flynn.

Paula Hawkins cropped (c) Alisa Connan. cleared WAL

Sam uvod u roman je poprilično šokantan: čitatelj može naslutiti da je na dnu rijeke pronađen leš žene. Samohranu majku pronašli su mrtvu u rijeci koja teče kroz gradić. Ranije tog ljeta, osjetljiva tinejdžerica dočekala je istu sudbinu. Njih dvije nisu prve žene koje su umrle u tim tamnim vodama, ali njihove smrti uznemirile su rijeku i njezinu povijest i iskopale davno potopljene tajne.

Iza utopljenice ostala je usamljena petnaestogodišnja kći. Bez oca i majke, i sad bez ijednog prijatelja, našla se na skrbi majčine sestre Jules, koja se nakon dužeg vremena vraća u svoj rodni grad nakon samoubojstva svoje sestre od koje se udaljila. Preuzima brigu nad svojom nećakinjom i kućom koja je uznemiruje, podsjeća na prošlost i na duboko zakopane tajne. Jules ne može vjerovati da je njezina sestra, koja je bila strastvena plivačica, počinila samoubojstvo skokom s litice u vodu.

Roman je pisan iz više različitih perspektiva, točnije njih 10, što stvara efekt slaganja puzlli, koje je potrebno pažljivo i mudro spojiti u konačnu „sliku“. Svako poglavlje i svaki narator donosi novo svjetlo na ono što smo u tom trenutku mislili i podrazumijevali.

U trenutku kad pomislite da ste pohvatali sve konce ove priče, samo ste zagrebli površinu. U ovom fikcionalnom gradu Beckfordu svatko ima tajne, a što dublje krenete u potragu za njima, to je vjerojatnije da ćete se izgubiti u mraku.




Stoga, ovaj će triler opovrgnuti sve vaše pretpostavke o žanru za koji ste mislili da sve znate. Preostaje nam malo se strpjeti, a onda uroniti U vodu, roman koji mnogo obećava!

IZ STRANE RECENZIJE:

“Vrlo uzbudljivo … intrigantne priče ispričane impresivnim jezikom, a posljednje stranice donose zapanjujuće otkriće.” – The Wall Street Journal




„Hawkins je stvorila zamršenu i nepredvidivu priču u kojoj se duhovi prošlosti vraćaju progoniti one koje živi u sadašnjosti. “. – W Magazine

“Kada govorimo o napetosti koju možemo rezati nožem, nitko to pripovijedanjem ne postiže bolje od Hawkins.” – New York Post

“Hawkins posjeduje vještinu opisivanja emocionalnih ratova unutar svakog lika. Čitajte ovaj roman s upaljenim svjetlom. “- SF Weekly

U-vodu_NASLOVNICA-1

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.