NEZAOBILAZAN BESTSELER: Roman koji priča o nepredvidivoj moći stare, misteriozne knjige

Autor: dnevno.hr

Zadivljujući debitantski roman o mladom knjižničaru kojemu je poslana tajanstvena stara knjiga s upisanim imenom njegove bake. Kakva je veza njegove obitelji i misteriozne knjige?

I z pera mlade spisateljice Erike Swyler stiže nam djelo koje je odmah nakon izlaska postalo bestseler sa zadivljujućim ocjenama na Goodreadsu i Amazonu te se probilo do visoko rangiranih pozicija najčitanijih knjiga. Fino izbrušeno jednostavno pripovijedanje otkriva jedan posve novi svijet, ne bitno drugačiji od ovog kojeg nazivamo stvarnim, a misterij vlada od prve rečenice pa do posljednje – zbog te činjenice knjiga se ne ispušta! Plete tako autorica nerazrješiv čvor između prošlosti i sadašnjosti, istražujući zabranjene i nepovratne ljubavi, tajne iz prošlosti koje su ostavile traga i brojne nesporazume koje su opkolile likove romana. Uspješno spaja stvarnost, ovozemaljsku zbilju i iluziju koja počiva na prašnjavim stranicama knjiga uredno posloženih na policama knjižnica. Ljubitelji Male pariške knjižare u njoj će pronaći dostojnog nasljednika!

Sadržaj: Simon Watson je knjižničar zaljubljen u knjige, pogotovo stare. Roditelji su mu odavno mrtvi, a živi u kući koja samo što se nije srušila niz padinu. Majka, koja je mogla roniti na dah zarađivala je u cirkusu glumeći morsku sirenu, a mlađa se sestra i sama pridružila cirkusu. Jednoga dana Simon poštom primi knjigu. Radi se o dnevniku putujuće cirkuske družine, pisanom sredinom osamnaestoga stoljeća. Uskoro, Simon otkriva da je ta knjiga na čudan način povezana sa ženama iz obiteljske loze njegove majke, cirkuskim artisticama koje su se bavile ronjenjem na dah – takozvanim morskim sirenama – i koje su se sve do jedne, uključujući i njegovu majku, utopile 24. srpnja. A onda se sestra, nakon šest godina, pojavi na vratima. I to tjedan dana prije 24. srpnja. Radi li se o obiteljskom prokletstvu? Ako je stvar u tome, hoće li ga Simon uspjeti na vrijeme poništiti i spasiti svoju sestru?

Otvaranjem već prve stranice ovog magičnog romana idealnog za hladne nadolazeće dane, čudesni događaji prestaju biti neobični. Ova knjiga progovara o snazi prijateljskih, obiteljskih i ljubavnih emocija, o izdaji i prevari, lažima i istini.

Star Telegram – „Često su romani koji tematiziraju knjige posebni, udvostručuju zabavu i uživanje.“

Oprah.com – „Morske sirene, tumači tarot-karata i divlji dječak stvaraju začudnu magiju ovoga romana prvijenca kojeg autorica zahvaljujući svome daru pisanja dovodi do zadivljujućeg konca.“

FamiliyFun – „S jedne strane čudna, a s druge dirljiva priča o bratu i sestri koji se moraju međusobno spasiti.“

The Daily American – „Sjajan roman!“

Godina izdanja: 2016.

ISBN: 9789531420587

Strani naslov: The Book of Speculation

Uvez: Meki

Širina: 140

Visina: 200

Strane: 416

O autorici:

Erika Swyler utjecajna je spisateljica i dramatičarka. Diplomirala je na Sveučilištu New York. Njeni radovi su objavljeni u književnim časopisima i antologijama. Odrasla je na sjevernoj obali Long Islanda. Sada živi u Brooklynu u New Yorku sa suprugom. Knjiga pretpostavki i nagađanja je njezin prvi roman.

PRONAĐITE U SVIM BOLJIM KNJIŽARAMA!

Autor: dnevno.hr