screenshot

‘Gazda nije film o Ivici Todoriću’, a evo gdje ga i kada možete pogledati!

Autor: dnevno.hr

Film se u Zagrebu prikazuje u kinima: Europa, Grič i Metropolis, a knjiga se u Zagrebu može nabaviti u shopu kina Europe i Superknjižari.

Nakon vrlo uspješne premijere dugometražnog dokumentarnog filma Gazda, redatelja Darija Juričana i promocije knjige Gazda, autora Saše Paparella u zagrebačkom kinu Europa 4.10. film kreće u distribuciju preko neovisne kino mreže, a knjiga se može naći u knjižarama.

Film je tri godine rađen u otežanim uvjetima. Film je to o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u kojem se provlači priča redateljeva oca koji je 40 godina radio u Uni/konzumu.

Priča je to o jednom uspjehu i kako se do njega došlo, priča je to o jednom neuspjehu i kako u njemu živimo. Gazda nije film o Ivici Todoriću, već o simbolima Hrvatske.
Film je to o stanju jedne nacije.

Knjiga Saše Paparella u 32 poglavlja kao mali self help vodič prezentira kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Knjiga je komplementarna filmu i ne prati nužno strukturu filma.

Film se u Zagrebu prikazuje u kinima: Europa, Grič i Metropolis. Knjiga se u Zagrebu može nabaviti u shopu kina Europe i Superknjižari.

Redatelj i producent filma je Dario Juričan, scenarist Zvonimir Tivon, montažerka Sandra Mitić, izvršni producent Bojan Radanović, asistenti redatelja Igor Jelinović i Josip Lukić, animatorica Juliana Kučan, oblikovanje zvuka Tihomir Vrbanić, oblikovanje slike Luka Sepčić, DCP – Bold studio.

Raspored svih trenutnih projekcija u Hrvatskoj može se naći ovdje.




Službena web stranica filma

Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura nova i crowdfunding kampanja. Knjiga je djelomično financirana crowdfunding kampanjom.

Prvi primjerci knjige simbolički su poklonjeni zagrebačkoj javnoj knjižnici Bogdan Ogrizović i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Knjiga će biti poklonjena svim knjižnicama Grada Zagreba.




Producent i distributer filma te nakladnik knjige je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN).

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.