Rudarska smjena prije 70 godina, Picasa

Dani europske baštine – Podzemlje Ruda na vašem dlanu

Autor: dnevno.hr

U punom će pogonu biti krušna peć ispred Rudnika u kojoj će se peći kukuruzni kruh i rudarska greblica

U nedjelju 15. listopada od 10 do 17 sati za sve posjetitelje Rudnika sveta Barbara članovi KUD-a „Oštrc“ pripremili su niz iznenađenja: od promotivne cijene ulaznice (15 kuna), raznih radionica i izazova za djecu i odrasle do upoznavanja s tradicionalnim samoborskim nakitom i kušanja rudarskih jela i pića.

U punom će pogonu biti krušna peć ispred Rudnika u kojoj će se peći kukuruzni kruh i rudarska greblica. Po prvi puta će se prikazati pečenje rakije na tradicionalan način, a svi znatiželjnici će saznati čemu služe obručnjaci.

Mitski patuljak Bergman, čuvar podzemlja Ruda

Ovim cjelodnevnim događanjem KUD „Oštrc“ se uključuje u proslavu najrasprostranjenije kulturne manifestacije u Europi – Dana europske baštine koji se već tradicionalno u Hrvatskoj obilježavaju tijekom rujna i listopada.

Informacije o Rudniku, kao i detaljan program nedjeljnih događanja možete pogledati na web stranici www.rudnik.hr.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.