Srdjan Ilic/PIXSELL

VUČIĆ REALIZIRA PROJEKT ZLA: Započela okupacija vojvođanskog medija i ubijanje glasa Hrvata!

Autor: T. Budak

Da se Vučić panično boji buđenja vojvođanskih Hrvata, postalo je bjelodano onog trenutka kad je "začepio usta" osviještenim novinarima i postavio svoje marionete koje sada rade isključivo po njegovoj direktivi. Svaki rat počne medijskim zatupljivanjem, dezinformiranjem i plasiranjem dezinformacija. Vučić je prvi korak napravio...

Aleksandar Vučić može do mile volje glumiti proeuropskog političara, željnog mira i sklada sa susjednim zemljama. Poslovica “vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada” u njegovom je slučaju apsolutno primjenjiva jer on još uvijek radi na projektu zla zvanom velika Srbija.

No, da bi se Srbija spojila sa RS-om čiju težnju ne skrivaju ni Nikolić, ni Dodig a ni Vučić, treba zadovoljiti neke preduvjete koji bi im, možebiti, zasmetali.

Teško je zaboraviti Vučićeve ratne pokliče po zaraćenoj Hrvatskoj i njegove tribine pune govora mržnje prema Hrvatima, a ne treba zaboraviti ni njegova obećanja srpskom rodu da će sva Hrvatska vidjeti sa Sljemena. To je san kojeg Vučić nije dosanjao, ali niti zaboravio.

Jedan od preduvjeta je i rješavanje pitanja Vojvodine u kojoj su obespravljeni Hrvati jedini spas pronalazili gledajući Radio – Televiziju Vojvodina (RTV). Iz etera ovog medija mogao se čuti glas koji je priželjkivao ravnopravnost svih nacionalnih manjina u Srbiji, te budio uspavanu svijest potlačenih Hrvata. Upravo taj glas osviještenih Hrvata, Vučić je ugasio jednim potezom – smjenom čak 14 urednika i novinara! Tome je prethodilo miješanje u uređivačku politiku, forsiranje priloga u kojem se veliča Vučićev lik, a oni koji su se tome odupirali, bili su novčano kažnjavani.

Svetlana Božić Krainčanić, urednica dopisništva Radio-televizije Vojvodine (RTV) u Beogradu, kažnjena je smanjenjem plaće za 20 posto zbog novinarskog pitanja postavljenog vrlom predsjedniku Vlade Aleksandru Vučiću, na konferenciji za novinare:

“Pošto ste rekli da je za vas jedina sporna stvar kada je Šešelj u pitanju njegova politika, koja je nazadna, da li to znači da se vi na neki način ne odričete te politike devedesetih, kada ste i sami bili uz Šešelja?”, upitala je novinarka koja je posljedice upita osjetila na svom novčaniku.

Da se Vučić panično boji buđenja vojvođanskih Hrvata, postalo je bjelodano onog trenutka kad je “začepio usta” osviještenim novinarima i postavio svoje marionete koje sada rade isključivo po njegovoj direktivi. Svaki rat počne medijskim zatupljivanjem, dezinformiranjem i plasiranjem dezinformacija. Vučić je prvi korak napravio…




Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.