Turudićeva kava i regularnost izbora

Autor: Marko Ljubić

Zeliću, eto prilike GONG-u da se proslavi, ne samo po opskurnom plaćeništvu i destrukciji vrednota svoga naroda, već i na znanstvenom terenu.

Otvarajući pitanje valjanosti izbora suca Turudića u izborno povjerenstvo za predstojeće izbore, zbog kave koju je navodno popio s direktoricom HDZ-ove kampanje Josipom Rimac, GONG-ovac Zelić je u neplaniranom pravcu otvorio raspravu o regularnosti predstojećih izbora. Vidio je mrava, a nije slona.

Izborni zakon je u dijelu koji se odnosi na ostvarivanje izbornoga prava hrvatskoga iseljeništva, suprotan Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, a što je već na primjerima drugih zemalja potvrdio i sud u Strasbourgu. S obzirom na svjetonazorske i kulturno-političke standarde Hrvata u svijetu, jasno je da nitko tko baštini komunističke stečevine ne bi imao šanse na izborima u Hrvatskoj. Takav je zakon izravan udar na hrvatsku desnicu, prvenstveno na HDZ. Iako je to najopasnija neregularnost, prate je u stopu tisuće sitnica koje izborni proces čine nepoštenim.

Baš sve te neregularnosti idu na štetu desne koalicije već godinama, a pitanje regularnosti i poštenja otvorio je deklarirani ljevičar i soroševac Zelić, prema prokušanom obrascu javnoga pritiska na poštenje desnice, odnosno HDZ-a.

Zelić je u tijeku kampanje za referendum o braku javno rekao da su „oni suprotnoga svjetonazora“, čime nije istaknuo samo svoj svjetonazor, nego je idejnom kolektivizacijom istaknuo ideološki i politički ključ po kojemu je utemeljena udruga GONG. Taj ključ u demokratskoj proceduri kao što su izbori, koja pretpostavlja „suprotan svjetonazor“ po definiciji, automatski eliminira Zelića i GONG, kao sudionike izbornoga procesa.

Ne bi li Zelić, primjera radi, ukazujući na „Turudićevu kavu“, morao zatražiti izuzeće Radmana i većine njegovih novinara u informativnom programu HTV-a, iz svih informativno-političkih emisija i sučeljavanja?

Morao bi, iako neće. Zato ću ja.

Ovdje se ne radi samo o deklariranoj pristranosti koju personificira Radman, već o nacionalnoj isključivosti, intelektualnoj i profesionalnoj zapuštenosti novinara na uredničkim pozicijama (Jindra, Munižaba, Stanković, Latin, Alfier) te o nedostatku minimuma profesionalnih kompetencija za teme koje bi morale biti ključne za donošenje osobnih odluka gledateljima HTV-a na biralištima. Da ne bi bilo zabune, mislim na isključivost prema novinarima Hrvatima, na temelju činjenice da je predizborno sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HTV-u vodio tim od pet ljudi, od kojih su četvero bili Srbi. Ili je to isključivost ili bi ako nije, valjalo znanstveno provjeriti i dokazati intelektualnu superiornost Srba u Hrvatskoj, nad Hrvatima.




U ovim predstojećim izborima opet ćemo gledati natjecanje u koje jedan suparnik ulazi s minusom od nekoliko poena.

Notorna su činjenica predizborne ankete, koje su izrazito prljava manipulacija uvijek u režiji Ipsos-pulsa, francusko-srpske agencije, koja samo u banana državama istražuje politička raspoloženja, a koja je nebrojeno puta za masne novce državnoga HTV-a i s njima u suradnji, izrazito manipulirala građanima Hrvatske, svaki put na štetu HDZ-a i desne političke scene. Dopuštati takve divlje i neznanstvene ankete, bez nadzora znanstvenih institucija, najniži je čin kompromitacije stručnosti, manipulacije javnošću, ali i zlouporaba položaja na čelu HTV-a.

Nevjerojatna je slučajnost također da se u prvom satu objavljivanja izbornih rezultata uvijek pojavi najmanje deset postotna prednost ljevice i njenih kandidata, zbog navodnoga bržeg pristizanja takvih rezultata u DIP.




Izbori u Hrvatskoj su fenomen po mnogo čemu, ali mogućnost da su Srbi pametniji od Hrvata i da ljevičari prebrojavaju glasačke listiće brže od desničara, tema je za istraživanje i kandidaturu za Nobela.

Zeliću, eto prilike GONG-u da se proslavi, ne samo po opskurnom plaćeništvu i destrukciji vrednota svoga naroda, već i na znanstvenom terenu.

Autor:Marko Ljubić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.