Twitter

Što stoji iza predsjedničina selfija s devom Đurđicom?

Autor: Ankica Benček

Predsjednica države voli se slikati sa svima, svugdje i uvijek

Na kraju svake godine (kalendarske, školske, fiskalne, crkvene…) svode se računi. S više gledišta analiziraju se uspjesi i propusti, procjenjuju i ocjenjuju ishodi i postignuća, što pomaže u planiranju i programiranju poslova i zadataka za iduću godinu.

To rade manje više svi ljudi, bez obzira na zvanje, zanimanje, položaj i starosnu dob. O tome bi trebalo djecu i mlade obrazovati i uputiti ih kako o samom sebi i drugima treba znati objektivno i kritički razmišljati s ciljem učenja na greškama i poboljšanja, bilo općeg ili specifičnog.

Pri tome je svakako dobro i djelotvorno razmotriti sve primjedbe i kritike na vlastiti rad i ponašanje, bez odbacivanja i unaprijed stvorenog mišljenja kako su sve kritike zlonamjerne, u cilju omalovažavanja i umanjenja učinjenog, pa i osobne prirode, zbog jala, ljubomore i neprihvaćanja određenih osoba, osobito onih na visokim državnim i državničkim funkcijama.

Vjerojatno ima i toga, ali to je zanemarivo u odnosu na realno sagledavanje i procjenjivanje rada i djelovanja pojedinih političkih dužnosnika.

Živimo u vrijeme moderne i napredne tehnologije i tehnike, kada se sve vidi, čuje, prati, bilježi i ostaje dokumentirano, čak i ono za što se misli da je skriveno od javnosti. Nažalost, čovjek više ne može i da hoće pobjeći u svoju privatnost i “sakriti” se.  Uvijek negdje postoji Netko tko je vidio i čuo nešto, što je trebala biti osobna tajna jednog ili dvoje. To se događa i događalo se, čak i tamo gdje su sva moguća osiguranja provedena. Možda je neka kamera sasvim slučajno negdje ostala uključena ili je sve bilo  napravljeno s određenom namjerom za buduće ucjene. Možda je netko od osoblja hotela, restorana ili posluge ipak progovorio, bilo da ne voli dotične  ili se naprosto prodao. Možda je osoba od posebnog povjerenja  iskoristila naklonost i zaštitila se od možebitnih naslućujućih objektivnih optužbi i kazni, pa je sada sigurna kako joj nitko ništa ne može. Svašta je moguće i mnogi su na sve spremni za svoju korist i sigurnost. Nikome se ne može vjerovati, pogotovo kad si javna osoba u koje prevladavaju osjećaji nad razumom.

Predsjednica države voli se slikati sa svima, svugdje i uvijek. Time pokazuje kako je jednostavna osoba, bliska narodu, uvijek dostupna i spremna na druženje.

Ovaj  predsjedničin selfi s devom Durđicom u Durđevcu nije ništa novo niti posebno, osim deve. Možda bi bilo zgodnije da je napravljen selfi s nekim pijetlom (picokom), ali o ukusima se ne raspravlja.




To neće izazivati nikakve negativne asocijacije i usporedbe. To je sasvim bezazleno, ali djelotvorno, jer je dospjelo na mnoge medije i nekoliko puta se ponavlja, što je stvar medija i urednika.

“Baš su slatke” rekla je moja osamdesetgodišnja susjeda i zamolila me da joj tu sliku isprintam, na velikom papiru, kako bi si je mogla staviti na zid.

Uz put, na tren zamislite i procijenite, što bi sve nastalo diljem Lijepe naše,  da  je  bivši predsjednik države Stjepan Mesić napravio selfi s devom. Asocijacije, komentari, polemike, pretpostavke, optužbe, inkriminacije, prigovori, lamentacije, …bi zagušile medijski prostor. To bi ponajprije bilo dovedeno u vezu  s Gadafijem  i njemu sličnima i postalo krucijalni dokaz  za veleizdaju.




(FOTO) Predsjednica ‘okinula’ čudnovat selfie – s devom!

Autor:Ankica Benček
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.