screenshoot/ilustracuja
screenshoot/ilustracuja

SLUČAJ ‘JASMIN’ POTVRDIO: Džihadisti se ipak obučavaju u Gornjoj Maoči, udaljenoj pola sata od Hrvatske!

Autor: T. Budak

Stanovnici ovog mjesta godinama uspješno poriču da imaju ikakve veze s džihadom, a osobito s terorizmom. Njihove tvrdnje pobio je slučaj bošnjačkog džihadista Jasmina Keserovića koji je ovih dana muslimanski narod pozvao na ubijanje kršćana.

Gornja Maoča, mjesto u Federaciji BiH već je dugi niz godina utočište vehabija koje je pod konstantnim povećalom tamošnje policije.

Ipak, stanovnici ovog mjesta godinama uspješno poriču da imaju ikakve veze s džihadom, a osobito s terorizmom.

Njihove tvrdnje pobio je slučaj bošnjačkog džihadista Jasmina Keserovića koji je ovih dana muslimanski narod pozvao na ubijanje kršćana:

“Postavljajte eksplozive pod njihove aute, u njihove kuće i urede… Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih makar i nožem i nemojte praviti razliku između vojnika i civila…” , poručio je u videosnimci.

Nakon svega, oglasili su se i Jasminovi roditelji koji zbog čina svog sina nisu skrivali ponos:

– Da imamo još deset sinova, sve bi ih poslali na ratište da se bore za Alaha – kazali su i otkrili kako je Jasmin pred odlazak “na ratište” tri godine boravio upravo u – Gornjoj Maoči:

– Pohađao je srednju Tehničku školu u Zavidovićima, gdje mu nastavnici nisu dopuštali da obavlja dnevne namaze, zbog čega je uz našu podršku napustio školu i otišao u Gornju Maoču gdje je boravio tri godine – otkrili su.

Podsjetimo, Gornja Maoča od hrvatske je granice udaljena samo tridesetak kilometara, odnosno pola sata vožnje. Ovo se mjesto s razlogom smatra utočištem radikalnih islamskih skupina, a njezini stanovnici gotovo su čitavo desetljeće pod istragom policijskih i obavještajnih službi zbog sumnje da su povezani s terorizmom koji se u posljednje vrijeme osobito rasplamsao, a povezan je s militantima Islamske države. Na samom ulazu u selo neprestano se nalazi patrola koja legitimira stanovnike, a signal na mobilnim telefonima gubi se prilikom samog ulaska u selo. Pažnju hrvatskih medija selo je privuklo kada su u njemu primijećene zastave ISIL-a.

Prema trenutnim procjenama, oko 3000 selefija nalazi se u srcu Balkana, neposredno uz pogranično područje BiH i Hrvatske.

Autor: T. Budak

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI