SDP i HDZ panično opovrgavaju svoje najave velike koalicije, jer ona birače navodi da glasuju po svojoj savjesti

Autor: Tvrtko Dolić

Jednom za svagda, zaboravite ujedinjenje pravaša, jer su sve te sitne pravaške stranke proizvedene na planu razbijanja pravaštva.

U taborima dvije najbrojnije stranke zavladalo je stanje najviše uzbune. Kako to razotkrivaju neki naši dobro umreženi diplomati sa stažom, iz britanskih i njemačkih diplomatskih i obavještajnih krugova stigle su potvrde da se najozbiljnije priprema koalicija SDP-HDZ kao nekakva garancija za strani kapital i sve ono što se uz njega nalijepilo iz naših džepova. Navodno je ključ II. mirovinski stup, koji stranim bankama svake godine donosi naših 5-6 milijardi kuna, i još se za taj iznos dodatno skupo zadužujemo kod tih istih banaka, što nam godišnje donosi sveukupni minus do 16 milijardi kuna, a ne samo 10 milijardi kuna, kako se podmeće. Budite oprezni, jer je “alternativni Most” u tome smislu dao čvrste garancije bankama i pridruženim “ekonomskim analitičarima” da u njihovu pljačku neće dirati. Iako su sve druge zemlje ukinule pogubni II. mirovinski stup, iako su mnoge zbog toga izašle iz krize, iz SDP-a i HDZ-a stižu najave da bi se odgovarajući postotak izdvajanja iz bruto plaće trebao povećati – time se šalje poruka da nitko ne pomišlja na ukidanje te prikrivene pljačke.

Možemo zaključiti da su se SDP i HDZ prekombinovali, pa sada Zoran Milanović i Andrej Plenković dogovorno blate svoje roditelje da nas tako uvjere kako su nepomirljivi protivnici i da ne namjeravaju koalirati. Svjesni da bi zbog najavljenog koaliranja mogli izgubiti stotine tisuća glasova, SDP i HDZ pokušavaju svim sredstvima osporiti taj svoj eksplicitno objavljeni plan. Ovako će se dogoditi da “velika” koalicija jedva namakne natpolovičnu većinu zastupnika, a može se dogoditi da SDP i HDZ ne uspiju formirati parlamentarnu većinu, posebno kada satelitske stranke saznaju da nisu planirane za fotelje. SDP i HDZ trebali su lagati bez ostatka, odnosno prikriti istinu koja ih kompromitira. Naime, da se prikažu kao civilizirane i pomirljive opcije, obje su te stranke razotkrile da će nakon izbora koalirati, ali im se to može jako osvetiti, jer više ne vrijedi pravilo “izbora protiv” – glasovanje za jednu od te dvije opcije samo zato da ona druga ne pobijedi. Otpao je i srodan razlog da glasujete za jednu od te dvije stranke da bi tako vladala opcija kojoj ste ipak bliži. A ono, niste bili u Partiji, niti ste bili doušnik, pa je vaša duša drugdje. Potvrđeni komunikolog Vinko Vukadin pita kako pobijediti taj pogubni ego, onaj koji vas brani od saznanja da ste prethodno donijeli neku pogrešnu odluku? Naime, mnogi će glasovati za HDZ samo zato da ne priznaju kako su na prošlim izborima griješili. Budite osvetnik one prevarene osobe u sebi! Prvi je put narušena ravnoteža straha – nemojte brinuti da će propasti ili nešto promijeniti vaš glas za neku manju opciju, koja će ostati ispod izbornog praga. Imamo posve novu situaciju, koja navodi birače da glasuju u skladu sa svojim svjetonazorom i po svojoj savjesti, a to je ono protiv čega se SDP i HDZ bore već 25 godina. Hrvatska Javnost šokirana je glasinama da je SDP pomogao “stranci opasnih namjera” da početkom 90-tih dođe na vlast i nametne nacionalno “pomirenje” za potrebe komunjara i udbaša, kao i ovakvo lažno dvostranačje.

Naravno da će stvarnu opoziciju ponovno pokopati proizvedena razmrvljenost. Desno, Lijevo, Orednje, Pametno, Lukavo, Nikako, Frankeri, Blokirani, Deložirani, Dekintirani, Zaduženi, i tako u beskraj! Pa onda “apokaliptički HDZ” stavi na motku prestravljenog Zlatka Hasanbegovića, koji se onda njiše desno-lijevo sve dok ga neki Mad Max slučajno ne pregazi. U toj poplavi poremećenih likova s kraja civilizacije, “postkomunistički” SDP sklonio je na nepoznato svog mahnitog bicklistu, da ne prestraši raju, a sam ludi ljevičarski predvodnik naglo skreće udesno – ništa zato, iz vaše perspektive dolazi vam i ugrožava vas s lijeve strane. Sve se odvija u ovo apokaliptičko vrijeme, nakon što je u Haagu oslobođen jedan tipičan lik iz “Mad Maxa”, četnički vojvoda Vojislav Šešelj, uz kojega su divljali sadašnji srbijanski premijer i predsjednik. Otkrili su hrvatskog špijuna! A kod nas ne možete proći od srbijanskih špijuna. Špijunske su glavne stranke! I još je poremećeni Tribunal obznanio postapokaliptičku Veliku Srbiju kao legitiman politički cilj, pa se Republika Srpska pojavljuje kao zasebna citadela, koja će Pametno svojim susjedima prodavati vodu. Sukladno svemu, posve je prihvatljiva i Hrvatska od Trsta do Drine, kao i svako drugo glasovanje za HSP, HČSP, ABH i OS, odnosno za koaliciju Pomak, u granicama ove avnojske SRH/RH. Usitnjenost ponude ponovno će napraviti pometnju, ali je zato jako važno da za Pomak glasuje svatko onaj tko na bilo kojoj razini prihvaća Hrvatsku, da se na toj razmeđi izbori pretvore u referendum, da se konačno zna koliko nas je preživjelo u ovoj Lijepoj našoj.

Imamo fenomen da se SDP i HDZ zapravo ne zbližavaju jer je to nepotrebno – cijelo vrijeme su u dogovoru. Prisjetimo se da se HDZ rješavao autonomnih osoba u državnoj administraciji i javnim poduzećima baš za vladavine SDP-a, da bi Vladimir Šeks redovno najavljivao njihov povratak, a onda nakon izbora zaboravio smaknute domoljube i još je ostavljao na visokim pozicijama petokolonaške kadrove SDP-a i njegovih satelita, sve pod obrazloženjem da ne želi da međunarodni krugovi optuže HDZ za revanšizam. Padali su i šefovi HDZ-a, osramoćeni kao obični džeparoši, a Vladimir Volodimir Šeks je trajao, jer je dio početnog dogovora komunjara i udbaša, njihovog internog “pomirenja”, koje nam je prodato kao svenacionalno. Šeks nije pao niti nakon što je bio umiješan u puč protiv Franje Tuđmana. Svi ti sukobi u HDZ-u na neki su način bili nutarnji udbaški, a na kraju je pobjeđivao Šeks, pa je jasno kakva će sudbina zadesiti “sina vojnog lekara i kosovca”, ako se na poziciju predsjednika Sabora ne vrati “civilni doušnik” Udbe i Partije. Tko na slijedećim parlamentarnim izborima zaokruži HDZ, na glasuje za Hasanbegovića, nego za Šeksa. Tko ipak želi opstanak i ove sramotne avnojske SRH/RH, glasovat će za dvije povijesno utemeljene pravaške opcije HSP i HČSP, kao i za pridružene domoljubne ponude Akcija za bolju Hrvatsku i Obiteljska stranka.

Jednom za svagda, zaboravite ujedinjenje pravaša, jer su sve te sitne pravaške stranke proizvedene na planu razbijanja pravaštva. Taj je proces nemoguće preokrenuti, jer nameće da HČSP i HSP usišu tuđu petu kolonu. Nakon što su se te izvorne pravaške stranke riješile petokolonaša u svojim redovima! Naravno da svi trebamo ustati protiv privođenja maloljetnog sina Dražena Keleminca, ali se moramo zapitati tko je to pokrenuo baš u vrijeme izbora, kada tako treba AHSP dobiti vjetar u leđa i tako još više razmrviti desno biračko tijelo. Keleminac je već ranije morao shvatiti zašto mu politički inženjering baš pred izbore otvara prostor na desnici. Iako je proizvedena pogubna razmrvljenost, ujedinjenje je opaka filozofija opakog jugoslavenskog prizvuka, koja će na kraju biti iskorištena za objedinjavanje tajnih jugoslavenskih saveza SDP i HDZ. Ignorirajte sve nominalno ujediniteljske koalicije, kao i one male i beznačajne, a napose one koje propovijedaju buduću veliku “nacionalnu” koaliciju.

Autor:Tvrtko Dolić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.