Riječ dana: Cuckservative

Autor: M. Holjevac

Naša riječ dana - vrlo popularan pogrdni epitet za konzervativnog političara koji je prodao uvjerenja...

Cuckservative je neologizam nastao spajanjem riječi rogonja i konzervativac, te je postao vrlo popularan pogrdni epitet za konzervativnog političara koji je prodao uvjerenja, te koji je usvojio sve ključne ljevičarske premise i zagovara lijevo-liberalne vrijednosti.

Fraza je slična izrazu “republikanski samo po imenu” (Rino, Republican in name only). Socijalni konzervativci koriste izraz kako b osudili one koji se lažno predstavljaju kao konzervativci kako bi dobili glasove tog dijela političkog spektra tijekom izborne kampanje, da bi kad su na vlasti vodili ljevičarsku politiku. Pojam “rogonja” ima dugu povijest kao uvreda, označava slabića i nekog tko dozvoljava da mu druga strana nabija rogove i pravi iz njega budalu, te šutke prelazi preko poniženja.


Plenković preko njemačke televizije poručio: Protjerat ću ekstremizam iz HDZ-a!

Autor:M. Holjevac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.