Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Rakitić je trpio prijetnje kad je odlučio zaigrati za Hrvatsku, a ovako smo mu vratili?

Autor: Dražen Krajcar

Ako Ivan Rakitić odluči raskrstiti s Hrvatskom nitko mu nema pravo ništa zamjeriti. A svi mi morali bi se zapitati imali ova država više smisla.

Ima li kraja hrvatsko idiotizmu, do kada će šačica neodgojene mladeži terorizirati normalan svijet? To su samo neka pitanja koja se postavljaju nakon sramotnog (i kukavičkog) napada na Ivana Rakitića i njegovu obitelj na otoku Ugljanu.


ŠESTORICA MLADIĆA porazbijala vilu koju je unajmio Rakitić, nogometaš s obitelji pobjegao s Ugljana


Prema službenim izvještajima skupina od šest hulgana u petak oko 13 sati stigla je na otok te se zaputila prema vili gdje je odsjeo Ivan sa suprugom i dvoje djece. Odmah po dolasku počeli su bacati kamenje na kuću porazbijavši sve prozore i vrata. Nakon toga huligani (idioti, hrvatomrsci kako hoćete) pobjegli su u nepoznatom smjeru.

Odmah nakon vandalskog napada Ivan Rakitić je s obitelji napustio Hrvatsku otplovivši na jahti prema sigurnijoj destinaciji.

Što reći nakon ove sramote? Ivan Rakitić rođen je u Švicarskoj za koju je igrao u mlađim kategorijama, ali nakon poziva Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je igrati za vatrene. Švicarci to nisu dobro primili te je Ivanova obitelj čak dobivala prijetnje. Ipak Rakitić je ustrajao u svoj odluci te niz je godina svim srcem igrao za Hrvatsku.

Štoviše jedan je od rijetkih reprezentativaca koji je odmor odlučio provesti u Hrvatskoj, a ne na nekim egzotičnim mjestima kao neki njegovi kolege. I kako mu se to vratilo? Doveo je suprugu Španjolku i djecu (tri godine i dva mjeseca) na hrvtaski Jadran i dobio šamar u lice. Takozvani domoljubi ponovo su pljunuli na sve Hrvatsko i možda jednog od naših najboljih igrača zauvijek udaljili iz Hrvatske reprezentacije.

Nadamo se da nije tako, ali ako Ivan Rakitić odluči raskrstiti s Hrvatskom nitko mu nema pravo ništa zamjeriti. A svi mi morali bi se zapitati imali ova država više smisla.

Autor: Dražen Krajcar

ZADNJE VIJESTI