Filip Brala/PIXSELL

‘Nije marama i petokraka samo estetski znak, bilo je to uvijanje u crno duše duša ljudskih’

Autor: Ivica Jurjević

Draga gospodo,morate uložiti puno žrtve i puno podnijeti križeva, da bi i vi mogli baštiniti sve vječnu metafizičnost. Stoga ovaj dan proslavimo svi zajedno pogledom u nebo.

Biti patnik ideologije nije lako. To nije lako za bezvjerce, a kamoli za vjernike. Teško je nabrojiti koliko je na svijetu totalitarizama. Na bivšim prostorima od Triglava pa sve do Vardara, živio je jedan totalitarizam, koji se pravim imenom zvao: TITOIZAM.

Tito je toliko bio indoktriniran sa komunizmom, da je valjda cijeloga života sanjao, da taj komunizam zamijeni sa titoizmom. Nije birao sredstva, on je poput nekih suvremenih vladara počistio sve koji su mu bili na putu.

Nije birao metode, od sadističkih metoda, od hladnog ubijanja, od progona, od Golog otoka i da ne nabrajamo nizom metode kojima se je kitio diktator Jugoslavije, u imenu Josip Broz Tito. Djecu nije vojačio, ali je širio još težu metodu pretvorbe dječje naivnosti u sutrašnju brutalnost. Nije marama i petokraka samo estetski znak, bilo je to uvijanje u crno duše duša ljudskih. Tu nije birao sredstva, to je bila prisila i diktat, kakav mi pamtimo u svom odrastanju. Tko nije imao snažne roditelje, bake i djedove bio je roba za plijen. Taj plijen bi se pretvarao u čuvare revolucije.

Bilo im je dano zemaljsko uživanje, ali im je oduzeta duša, bili bi besmrtni kako bi kazao Friedrich Nietzsche. Ta dekada, ta materijalistička i sadistička ideja dovela je do opće pomutnje ne samo čuvara reda na ovim prostorima, već i široke radne mase kako je to zamišljao Titin ideolog rada: Boris Kidrič.

Kidriču je tvornica bila sve, i to sve u svemu. Danas kad je nestalo tvornice, a nastao je virtualni svijet, ostala su zamućena stanja ljudskih duša, da se neće moći isprati milenijima. Ti potencijalni ispirači vladaju i dan danas. Imena su im krojena po raznim krilaticama.

Kad smo mi stvarali državu, takvi su nam bili veća prijetnja od srbijanskog ideologa i diktatora: Slobodana Miloševića. No u konačnici treba i njih sirota shvatiti, bili su prazni pa su i pucali u prazno. Prirodnom metodom napuštaju zemlju, odlaze u nepovrat, ali njihova nedjela susrećemo svakodnevno. Sjetimo se samo globalne spomeničke baštine, koja šajkačama i oruđima, tvore kosture koji nam zagađuju eko prostor lijepe naše domovine.

I ne samo to, već nas tobože obvezuju da ni obnavljao sredstvima iz razno raznih fondova, pa ako hoćete i fondova EU – e. Stoga se svake godine intenzivnije sjetimo Dana svih diktatura. Njihova znamenje ne obilazimo, njihove ideje bacimo u blatu, uperimo misli u metafizičnost, kao dobrobit svega ideala koji može opstati sam samcat bez ikakvih vodonoša zvijezde petokrake, te srpa i čekića prekriženi u nadi da se mogu prepraviti u KRIŽ.

Draga gospodo,morate uložiti puno žrtve i puno podnijeti križeva, da bi i vi mogli baštiniti sve vječnu metafizičnost. Stoga ovaj dan proslavimo svi zajedno pogledom u nebo.

Crna zemlja će nam biti zato dobra i tvrda podloga.
Ivica Jurjević,
Utemeljitelj i bivši aspirant za predsjednika HDZ –a, širitelj politike dr. Franje Tuđnana i duhovnosti, blažene uspomene: kard. Franje Kuharića

Autor: Ivica Jurjević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.