Dusko Jaramaz/PIXSELL

Karamarkovi kadrovi bez obraza, a Plenković nije počistio

Autor: Ivica Jurjević

Mene čudi neodlučnost našeg novog predsjednika, a još me više učuđuje činjenica da najbliži kadrovi Tomislava Karamarka sami nisu digli ruke i svoja mjesta prepustili mladim hadezovim lavovima i lavicama, da crvene kmere progutraju za doručak.

Od kad znam za sebe, politika je disciplina čistih računa. U svim sustavima pa ako hoćete i u duhovnim strukturama, kad dođe novi Vojvoda, kako kažu u Sinju, on sve počisti. Ne čisti on da bi pomeo otpad, danas se puno priča o otpadu, naročito se pruža mogućnost da se otpad reciklira, već zbog same činjenice da se krene novim putem.

Taj novi put kako je govorio jedan veliki splitski nadbiskup, mora biti zasnovan na tezi: ali drugog puta nema. Slušam i po novinama gledam kako i u kojem vremenu stranačka mašinerija dogovara i pregovara o listama. Stanovišta sam da tu nema pogađanja, strančarenja, pregovaranja, a kamoli lobiranja.

Pitam se tko tu koga ima što pitati.

Imamo predsjednika u činu Vojvode, dovoljno racionalnog i školovanog, dovoljno diplomatski skrojenog da sa svojim najužim timom može odrediti tko i gdje treba zastupati HDZ –u. To je moje viđenje stvari. Politika je ponavljam ponovno, vrlo stroga disciplina, slična monaškim redovima. Tu je najbolji bio pokojni Tuđman kad je za ministra bez porfelja pozvao gospodina Zulića. Kako vidimo tu nije bilo pogodbe, ili kad je postavljao gospodina Mršića za ministra vanjskih poslova. Ili kad je gospodina Ivića Pašalića postavljao za voditelja svog ureda.

Tu je bilo sve čisto, tko se je tu predsjedniku miješao u posao. Mene čudi neodlučnost našeg novog predsjednika, a još me više učuđuje činjenica da najbliži kadrovi Tomislava Karamarka sami nisu digli ruke i svoja mjesta prepustili mladim HDZ-ovim lavovima i lavicama, da crvene kmere progutraju za doručak. Ja dobro znam strukturu HDZ-a, mi imamo puno odličnih sinova i kćeri, koji su visoko školovani, katolički disciplinirani i domovini odani, da to nema nitko od stranaka u domovini. Trebalo im je ovaj put dati šansu, a ja sam uvjeren da bi tada sami izašli vanka: kako kažu boduli, hrvatska skupina bliska našem predsjedniku gospodinu Andreju Plenkoviću.

Još nije kasno da se predsjednik odvaži i da napravi rez rezova, kako ne bi upao u ralje pregovora za mostovima i pionirima zemunske garde. HDZ može i mora stati sam na pobjedničkom tronu, mi imamo slične odlike kakve ima bavarski CSU. Oni drže besprekidno vlast pedeset godina, na jednostavnom konceptu.

Gospodine Plenkoviću, uzmite u ruke taj koncept, dajte da HDZ, dođe sam na vlast i zagospodari s Hrvatskom u daljnju budućnost, i to na principu suspidijarnosti i solidarnosti, kako tumače glavni dokumenti Drugog Vatikanskog Sabora.




Jedinstvena je prilika, ovakve prilike nikada više.

Utemeljitelj i bivši aspirant za predsjednika HDZ a,

Ivica Jurjević,




Jedina osoba koja je rušila promašenu politiku T. Karamarka.

Autor:Ivica Jurjević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.