Ivica Galovic/PIXSELL

Idiotski je odlaziti iz RH na Zapad, kada nam RH nudi više od bilo koje druge zemlje svijeta – uz uvjet da nismo Hrvati!

Autor: Marin Vlahović

Kad nas zaustavi policija, mrmljat ćemo habla-habla i glumiti kako ne razumijemo niti jednu riječ hrvatskoga jezika

Hrvati nikako da shvate jednu stvar. Stalno odlaze iz Hrvatske u Njemačku, Irsku, pa čak i daleku Australiju, ali sve su to zemlje u kojima treba naporno raditi. Za pravi uspjeh su potrebne godine. Tvrde da ovdje nema posla, nit perspektive i to je u dobroj mjeri točno. Ipak, Hrvatska je i dalje sigurnija, mirnija te svakako ugodnija zemlja za život od velike većine drugih europskih i svjetskih, mnogo bogatijih država. Problem je samo od čega živjeti, ili makar samo preživljavati u Hrvatskoj? Rješenje je pred nama, a mi ga ne vidimo. Sve što trebamo učiniti jest da se dođemo u Hrvatsku i ovdje se naselimo. Dakle, da bi živjeli u boljim uvjetima, nužno je prvo napustiti domovinu. A onda se opet u nju vratiti, i taj je plan izvediv i ostvariv, unutar nekoliko dana.

Naravno, postoji kvaka. Odlazimo tek na nekoliko dana ali se ujedno odričemo svog imena i prezimena, nacije, državljanstva, bilo kakvog traga osobnog identiteta. Jer jednom kad se vratimo u Hrvatsku, za nekoliko dana ili tjedana, pravit ćemo se kako nismo odavde. Ne moramo daleko otići. Dovoljno je par dana provesti u Bosni i Hercegovini ili Srbiji a onda ilegalno prijeći granicu s Hrvatskom i eto nas natrag. Kad nas zaustavi policija, mrmljat ćemo habla-habla i glumiti kako ne razumijemo niti jednu riječ hrvatskoga jezika. Ako probaju na engleski, možemo im šturo odgovoriti s „I am Husein, from Irak, Sirija, ili Afganistan. Umjesto u pritvor, odvest će nas u prenapučeni hotel gdje nam smještaj baš i neće biti po volji. S druge strane, imat ćemo za hrvatsku sirotinju, nevjerojatne privilegije. Besplatnu hranu, pravnu pomoć, čak i par likova iz državnih agencija i civilnog društva koji će se brinuti o našim potrebama. Samo ne smijemo se zadovoljiti s takvim statusom. Zato se moramo organizirati i pokrenuti demonstracije, uz povike kako smo imigranti koji žele ostvariti svoja osnovna ljudska prava. Tražit ćemo besplatan stan, neplaćanje režija i redovan mjesečni prihod. Zapravo, sve ono što dobivaju i drugi imigranti koji stignu u Hrvatsku i ostale zemlje Europske unije (osim eventualno Mađarske).

Pozvat ćemo se na Angelu Merkel. Onu gospođa koja je dala zeleno svjetlo za politiku raširenih nogu, ili ako vam je draže, otvorenih vrata. Nakon što nam daju besplatan stan i stalne prihode, tražit ćemo da nam se osigura i radno mjesto, ali ne bilo kakvo, već neko koje je u skladu s našim radnim nesposobnostima, kulturom, tradicijom i željama. Kojom kulturom i tradicijom? Ma bilo kakvom, samo ne hrvatskom. Nije naodmet da naša nova lažna bivša domovina bude islamski kalifat. Na taj način imat ćemo legitimno pravo uzimati velike pauze na poslu, ili se na njemu uopće ne pojavljivati, iz razloga koje poslodavac neće smjeti previše niti preispitivati, jer time zadire u naša prava i vjerske slobode, zar ne? U slučaju da nam se svidi koja cura, slobodno je zgrabimo i privučemo k sebi, bez suvišnim pitanja i udvaranja, jer su nas tako, tamo negdje daleko, naučili postupati prema ženama. Uglavnom, idiotski je odlaziti iz Hrvatske na Zapad, kada nam Hrvatska nudi više od bilo koje druge zemlje svijeta, normalno, uz uvjet da nismo Hrvati.

Zato nam je najpametnije da zamijenimo sami sebe. I to je bolje  nego drugima dopustiti da nas zamijene.

ZAGREB DRHTI: POČELA ZLOSTAVLJANJA Migranti napadaju žene, a maltretiranje počelo i u Zagrebu!




Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.