Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska: Horton ili ‘Miš koji je RIKAO’

Autor: dnevno.hr

Epitaf o hrvatskoj politici autora druge generacije američkih Hrvata u Zagrebu, Connora Vlakancica.

Horton (engl. Horton Hears a Who) je priča o slonu s toliko velikim ušima da može čuti ljudske glasove civilizacije koja je mala poput zrnca prašine.

Kakve to ima veze s hrvatskom civilizacijom i koliko je jak glas njezinog stanovništva? Je li hrvatski proletarijat samo tiho, slabo mišje cijukanje ili velika, moćna rika lavlje vojske? Planet Zemlja globalno politički ima vrlo male uši, pa koliko će glasno hrvatski birači rikati u nedjelju – 11. rujna 2016.?

Evo pregleda onog što bi mogle biti naslovnice diljem svijeta dan nakon što hrvatski birači kolektivno dignu svoje glasove.

12. rujna 2016. – vremenski rok! Hrvatska: “Miš koji je RIKAO” je priča o vrlo maloj zemlji koja je izazivala SAD za globalnu prevlast.

Izborni rezultati za Hrvatski sabor iznenadili su sve svjetske demokracije rikom svojih biračkih glasova koja je nadjačala izbore svih drugih zemalja. Izbori za hrvatski sabor uvelike premašuju sva očekivanja s takvom biračkom galamom da izaziva birače Sjedinjenih Država da postignu jednak postotak birača po glasačkoj kutiji na dan izbora u utorak – 8. studenog 2016.

Moderna Hrvatska je eksplodirala na svjetskoj sceni s međunarodnim padom komunizma. Jugoslavenska vlada, dugo posrćući iz više razloga, raspala se kao i žetva nagrizenih oblika političkog oduzimanja prirodnih ljudskih sloboda. Ipak, Jugoslavija je osigurala predvidljiv život. Čak u svojoj dalekoj prošlosti – neki kažu – njezini ljudi su napredovali. Dakako, neki jesu … velika većina nije i njihove priče su se zajedno kuhale dok se lonac nije prelio i Hrvatska je, sa svom svojom baštinom, procvjetala poput cvijeća u proljeće. Međutim, ovo cvijeće je uvelo i SADA je vrijeme da Hrvatska izraste iz sjemenki koje su svi hrvatski borci za slobodu zasadili i njegovali svojom žrtvom u krvi.

Cijena koju je platio dragi hrvatski proletarijat, sve neljudske patnje i društvene nepravde – prije Domovinskog rata, a sada, mnogo godina poslije – dovele su kolektivnu hrvatsku civilizaciju u ponor koji razdvaja “lijevu stranu” i “desnu stranu”. Otkad je moderna Hrvatska postala suverena nacija 8. listopada 2001. godine, birači samo znaju da kolektivno pate na jednoj od dvije strane ponora.

Veliko iznenađenje je bilo 8. studenog 2015. (kao i strah HDZ-ove i SDP-ove inteligencije da će ovi izbori  biti “raspad svog njihovog rada”), što se hrvatski narod ustao protiv pokoravanja navodno plemenitoj i pohvalnoj upravi Hrvatske u vodstvu jedne ili druge političke stranke.

Međunarodni politički “stručnjaci” su osudili i demonizirali izbore.

(Poveznica)

Ipak, pojava mosta preko političkog ponora u Hrvatskoj nije bila toliko katastrofalna kao što je bila evolucija kolektivnog nacionalnog zaključka da gorka politička podijeljenost ne funkcionira za Hrvatsku. Ti izbori za Sabor su bili iznenađenje. Sada, u ovim sljedećim izborima za Sabor “namjerno to učinite namjerno”.

Nedjelja, 11. rujna 2016.  Zbunjen i ljut, hrvatski proletarijatski birač, osjećajući se nemoćno, zaključuje: “Neću glasati! Pokazat ću svoj bijes tako što ću ostati kod kuće! Ne znam za koju stranu glasati! Podižem svoj glas! Glasujte za Hrvatsku!

Glasujte za Hrvatsku! “Desno, Lijevo ili Centar NIJE ono što je najvažnije u ovim izborima za Sabor. Svaki glas, bačen na koju god stranu, je glas Hrvata da SADA nanovo njeguje sjeme koje su hrvatski borci za slobodu zasadili za sve Hrvate.

To što Sabor nije, tijekom svih ovih proteklih godina Hrvatske neovisnosti, potpuno iskorijenio svaki zakon o komunističkim vremenima pokazuje da bi “raspad svog njihovog rada” bio poboljšanje u njihovom radu.

Sjetite se kada su Zoran Milanović i Ivo Josipović proglasili predsjedničke izbore u nedjelju, 28. prosinca 2014. Što bi moglo više ukazivati na stagniranu komunističku ostavštinu od hrvatskih izbora između Božića i Nove godine. Proklet bio takav način razmišljanja!

Kao neovisni kandidat za američkog senatora države Illinois, 8. studenog 2016. godine, uz uspjeh uvoženja hrvatskih piva hrvatsko-američkoj dijaspori u Chicagolandu, zamislio sam da će moja kampanja ostvariti ulaz u Zastupnički dom američkog Kongres (435 članova), 100 demokrata, 100 republikanaca i 35 nestranačkih nezavisnih zastupnika. Tražim u Saboru politički most da povede Hrvatsku i sve Hrvate u istinsku demokraciju i da time pokažu američkim biračima kako se Vladavina naroda – od naroda- za narod  konačno može vratiti u Ameriku svim Amerikancima.

Jak most u Hrvatskom saboru bi se mogao dokazati kao predvodnički politički pucanj koji bi se čuo diljem svijeta i time pokrenuo novu svjetsku društvenu pravdu trećeg milenija. V+V=V Vjera + Vjernici = Vrlo ponašanje: Glasujte da se to ostvari u Hrvatskoj!

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.