Goran Kovacic/PIXSELL

Građanima Rijeke prekipjelo s Obersnelom i crvenima

Autor: Giancarlo Kravar

Ne prizivam domoljublje i hrvatstvo, velike i manje velike parole, već ukazujem na potrebu promjene vlasti zarad boljitka građana , grada Rijeke, Riječanki i Riječana. Da se u ovom lijepom gradu ponovno počne raditi i stvarati i da se čuju dječja pjesma i radost. Građanima Rijeke je prekipjelo s Obersnelom i crvenima.

Građanima Rijeke je prekipjelo! Živci se gube na obje strane. I kod građana. I kod političara. I dok građani opravdano izražavaju svoj revolt, političari im prijete policijom i psihijatrijom. Kao u najmračnije doba komunizma kada su za političke neistomišljenike postojale dvije vrste rešetki. One zatvorske i one psihijatrijske.

Riječki pokret otpora protiv kurupcije, a njome je premrežen ovaj grad, od policije (dodjeljivanje gradskih stanova), sudstva (dodjeljivanje gradskih stanova), pa do KBC-a Rijeka (bolnica je u Rijeci najveće poduzeće), gdje su mito i korupcija uobičajeni način rada.

Upravo je predsjednicu Riječkog pokreta otpora Slavicu Šotu napao gradonačelnik Vojko Obersnel. Uhvatio je za kišobran i prijetio. Zato jer ona zna mnoge tajne. I o dodjeljivanju poslovnih prostora na Korzu. I o smrti dvoje Riječana, za koje riječka policija nikad nije utvrdila krivce. Podaci su poslati u Zagreb. I postoje u MUP-u. Vidio ih je još tadašnji ministar Tomislav Karamarko.

Riječkom Srbinu Mići Antoloviću je bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zaprijetio smještanjem na riječku psihijatriju zbog toga što ga je prekjučer uhvatio za leđa i pokušao odgurnuti. Politika smješta na psihijatriju. Ali i na psihijatriji znaju jako puno toga o riječkim moćnicima.

U Rijeci se vlast nije promijelila od 1945. godine. Uvijek jedna te ista ideološko-politička garnitura. Rijeka je jedini grad u bivšoj Jugoslaviji u kojemu su komunisti ostali na vlasti. Pao je i Požarevac, rodno mjesto Slobodana Miloševića. I tamo više nisu na vlasti komunisti- socijalisti.

Rijeka je kao crvena krpa na licu Hrvatske. Ne prizivam domoljublje i hrvatstvo, velike i manje velike parole, već ukazujem na potrebu promjene vlasti zarad boljitka građana , grada Rijeke, Riječanki i Riječana. Da se u ovom lijepom gradu ponovno počne raditi i stvarati i da se čuju dječja pjesma i radost. Građanima Rijeke je prekipjelo s Obersnelom i crvenima.

Autor: Giancarlo Kravar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.