Robert Anic/PIXSELL

Blati domovinu, tako da te cijeli svijet razumije

Autor: Marin Vlahović

Kad Pilsel piše na hrvatskom, onda nema kočnica, ali kad piše na engleskom, odjednom se upristoji i uljudi, postane fini gospodin koji vapi za intervencijom dok ga gazi „hrvatska fašistička čizma.“

Kada bi u Hrvatskoj uistinu postojale značajne fašističke snage, ovi naši takozvani antifašisti, pobjegli bi glavom bez obzira, ili vjerojatnije,  preko noći, promijenili ploču i pretvorili se u prave fašiste. Ima nešto duboko poremećeno i vrijedno prijezira u ljudima poput Drage Pilsela koji uzimaju novac od ministarstva kulture, kao da je njihov prostakluk vrhunac literarnog umjetničkog dosega nacije, i onda još imaju obraza, iz dana u dan, rigati žuć, netrpeljivost i mržnju, pa i stalno gristi ruku koja ih hrani. Zašto, uistinu ne znam, jer stranica Drage Pilsela, usprkos raznim poznatim imenima, ne daje nikakav doprinos slobodi, demokraciji i konstruktivnim društvenim raspravama u Hrvatskoj.

Dapače, ona je ispunjena isključivim, pretencioznim i nadasve antihrvatskim sadržajem, jeftinom demagogijom i komunističkim šundom. Znamo da je takvim likovima, uz redovno pljuvanje po Hrvatskoj, jedan od hobija i pisanje pisama stranim veleposlanicima, političarima i međunarodnim institucijama. Drukanje i blaćenje države koja ih financira, način je na koji takvi tipovi, provode svoje slobodno vrijeme. Kako bi ih lakše razumjeli , pišu obično na engleskom. Pisali bi oni i na srpskom, ali budimo realni, teško da bi ih tada cijeli svijet razumio.

Pod krinkom novinarskog eksperimenta, Drago Pilsel je objavio kolumnu na engleskom jeziku. Po sadržaju, ali i izričaju, sasvim je jasno da se radi o prozirnog pokušaju hračkanja po domovini, namijenjenoj prije svega stranom čitateljstvu. Nedavno, nakon što sam pročitao njegov prostački tekst u kojem predsjednicu Republike Hrvatske nekoliko puta naziva gadurom, osjetih blago sažaljenje prema Pilselu. Pomislih, ovaj čovjek je stvarno lud, bolestan i potrebna mu je stručna pomoć, ali sada vidim kako i u tom ludilu ima sistema, i to izuzetno pokvarenog.

Naime kaj, kad Pilsel piše na hrvatskom, onda nema kočnica, ali kad piše na engleskom, odjednom se upristoji i uljudi, postane fini gospodin koji vapi za intervencijom dok ga gazi „hrvatska fašistička čizma.“  Dakle, on možda jest lud, ali je prije svega prijetvoran. Zašto na engleskom nije napisao ili preveo prošlu kolumnu i predsjednicu nazvao „bitch“, i to nekoliko puta, tako da se čak ni „Englezi“ više ne mogu praviti kako čitaju tekst normalnog novinara? Ne, Pilsel „Englez“ perfidno i ljigavo ponavlja iste teze, ali ovoga puta, u bijelim, europejskim rukavicama. Dragec krije svoje balkansko, prostačko novinarstvo od međunarodne publike. A što piše na engleskom? Poluistine, laži koje se usuđuje nazvati činjenicama a činjenice su neoborive, dakle, nema smisla o njima ni raspravljati. Uistinu, na Dragu Pilsela, ne želim trošiti riječi i jedino što mu za kraj želim poručiti jest: F*ck you , Drago Pilsel, yugo-fascist scum! Čisto da se lakše svi razmemo…

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.