KOMENTARI BANDIĆEVA POTEZA: Kojić naglasio: Bandić moli Boga da čim prije počne raditi svoj posao

Autor: HINA

Na upit je li se uplašio Kojić je odgovorio: "Čovjek se uvijek boji ako je odgovoran prema poslu, da netko kritički sagledava njegov rad".

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije Slavko Kojić ocijenio je u četvrtak kako nije bilo nikakvog razloga da Milanu Bandiću bude onemogućeno obnašati gradonačelničku dužnost, te da u tom smislu gleda i na davanje punomoći za obnašanje te dužnosti Bandićevoj zamjenici Vesni Kusin, odnosno oduzimanje Sandri Švaljek.
“Znam samo jednu stvar – da je gradonačelnik Milan Bandić i da moli Boga da čim prije dođe u Grad i da radi svoj posao”, izjavio je Kojić novinarima u Gradskoj skupštini.

Po njegovu mišljenju, postoje sve zakonske osnove za to što je Bandić punomoć za vođenje grada sa Sandre Švaljek prenio na Vesnu Kusin, i to “zbog toga što nije bilo nikakvog razloga da ga se ukloni s mjesta gradonačelnika jer on je prvo to ‘ex lege'”.

“Nema razloga da bude onemogućen u rađenju svog posla, kamoli da iz tog razloga uopće daje punomoći, a još manje da se nekome daje zvanje obnašatelja dužnosti gradonačelnika koji ‘ex lege’, dakle po zakonu, može nastupiti jedino istekom pola mandata. A to je zvanje dodijeljeno prije isteka pola mandata i to je izvan svih zakonskih okvira i normi”, poručio je Kojić.

Upitan je li se možda Bandić uplašio kadrovskih promjena u Gradskoj upravi koje je najavila Švaljek kao dosadašnja obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek pa joj je zato oduzeo punomoć, rekao je kako to treba pitati Bandića, a na upit je li se on (Kojić) uplašio, odgovorio je: “Čovjek se uvijek boji ako je odgovoran prema poslu, da netko kritički sagledava njegov rad”.

“Da bi nekoga mijenjali morate mu dokazati da ne radi kako treba i onda opet ide procedura utvrđena zakonom. Ona nažalost traje, ali nekoga da bi se maknulo mora se dokazati da ne radi kako treba i nakon toga provoditi natječajni postupak”, rekao je Kojić.

Stojak (HNS): Potez Bandića očekivan, način apsolutno nedopustiv i sramotan

HNS-ov zagrebački zastupnik Tomislav Stojak izjavio je kako je očekivao odluku gradonačelnika Milana Bandića da za poslove vođenja grada ovlasti svoju zamjenicu Vesnu Kusin, a tu ovlast oduzme drugoj zamjenici Sandri Švaljek, no način na koji je to izvedeno na Gradskoj skupštini ocijenio je apsolutno nedopustivim i sramotnim.
“No, način na koji je to danas napravljeno, ovdje kod nas u Skupštini, mislim da nam je svima u Gradu Zagrebu na sramotu. Način na koji je gospođa Švaljek dobila papir ispred sebe na stol, odnosno kuvertu iz Remetinca, a gospođa Kusin novu ovlast je apsolutno nedopustiv”, poručio je.




“Mislim da bi trebalo objasniti gospodinu Bandiću da se tako politika ne smije voditi, jer ovaj način na koji je to danas napravljeno je sramotan za njega, prvenstveno, naravno i za sve nas u Gradu Zagrebu. Ipak se radi o dvije zamjenice gradonačelnika, a da netko ulazi kao šerif u dvoranu i onako s visoka daje papire na potpis dvjema zamjenicama gradonačelnika je nedopustiv”, istaknuo je Stojak.

Bernardić: Zagreb nije privremeni grad da ima privremenu upravu

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić komentirajući odluku gradonačelnika Milana Bandića da Zagreb umjesto Sandre Švaljek ubuduće vodi njegova zamjenica Vesna Kusin, istaknuo kako očekuje da se ova zagrebačka kriza što prije raspetlja, kako bi se Zagreb okrenuo budućnosti.
“Zagreb se treba okrenuti budućnosti i stvarati perspektivu za sve građane koji u njemu žive i ne baviti se ovakvim vatrogasnim mjerama, a Zagrepčani ne smiju biti taoci ove zagrebačke krize i zato očekujem da se to što prije raspetlja”, poručio je.




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.