IZVANREDNA KONFERENCIJA Jandroković: ‘Očekujemo Vučićevu ispriku čim prije’

Autor: MiMi

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva koje je prekinulo službeni posjet Srbiji zbog provokacija Vojislava Šešelja sazvali su u Saboru izvanrednu tiskovnu konferenciju.

“Ovaj susret je bio nastavak političkog dijaloga započetog Vučićevim posjetom u Zagrebu. Susret je prolazio u vrlo dobrom ozračju, no onda nas je na ulasku Šešelj napao. Nakon toga saznali smo da je gazio hrvatsku zastavu te smo odlučili prekinuti posjet. Gaženje zastava jedna je ružna poruka hrvatskom narodu i zato smo se vratili. Nismo odluku donijeli na brzinu, razmislili smo, no dignitet i dostojanstvo vlastite zemlje mora biti na prvom mjestu.”, rekao je Jandroković.

Na pitanje o prosvjednoj noti koju je odbila ambasada Srbije, kazao je kako to njih treba pitati.

“Očekujemo očitovanje od srpskog predsjednika. Nemamo alternativu za budućnost, moramo razgovarati, a globalna je situacija složena. Vučić je trebao brže reagirati, no očito ima svoje razloge.” , komentirao je Jandroković.

Riječ je uzeo i Milorad Pupovac koji je odbio odgovoriti na novinarsko pitanje o tome treba li se Srbija ispričati za ovaj incident. Izbjegao je i pitanje treba li ratni zločinac poput Šešelja biti član Skupštine.

“Taj čovjek ne zaslužuje da bude tema. Ne želim na Šešelja trošiti ni sekundu svog vremena”, kazao je predsjednik Sabora te dodao kako ovo nije problem Hrvatske nego Srbije. “Oni ovo moraju rješavati.”




Autor:MiMi
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.