ZVONE ‘ZABIO’ HANŽEKOVIĆU! IMA ‘NOVU LJUBAV’: ‘O, da… Glasovat ću za Milanovića, pismen je i neće nas osramotiti’

Autor: S. Vučković

"Ali Zoran Milanović u zadnje vrijeme nije više isti čovjek. Nije više sterilni i ponekad bahati ideolog koji se želi dokazati samo akademskoj i političkoj javnosti i koji ne pridaje pažnju našem mentalitetu, narodnom duhu i realnostima. Koliko primijećujem, sazrio je: ljudski, državnički i socijalno", smatra Boban.

Naš proslavljeni nogometaš Zvonimir Boban naprasito je, nakon intervjua za Jutarnji list, odstupio s mjesta predsjednika Uprave EPH, napustivši tako i Sportske novosti.

‘Da, istina je. Nažalost je istina. A istina je tako gadljiva da je moram odraditi u miru’, izjavio je bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban.

Ako je suditi po intervjuu kojim je Zvone otvorio dušu, (ni manje ni više nego Miljenku Jergoviću), gadljiva istina mogla bi biti političke naravi. Jer, Zvone je u njemu kazao stvari preko koji njegov “veliki gazda” Marijan Hanžeković, zasigurno nikako nije mogao prijeći.

” O da – glasat ću za Zorana Milanovića, a nisam mislio nikad. Ali Zoran Milanović u zadnje vrijeme nije više isti čovjek. Nije više sterilni i ponekad bahati ideolog koji se želi dokazati samo akademskoj i političkoj javnosti i koji ne pridaje pažnju našem mentalitetu, narodnom duhu i realnostima. Koliko primjećujem, sazrio je: ljudski, državnički i socijalno. Drugo: nije kompromitiran i čini se neupitno pošten, a to je, na našu sramotu, velika mu prednost. I njegova ljubav za Hrvatsku nije urlatorska, nego živi u odgovornosti i poručuje u činjenicama, a i druga mu ruka nije u džepu. I sam heroj Kotromanović govori nam o načinu. Treće: imam dojam da je spoznao izgubljeno vrijeme i da je spreman napokon pokrenuti tromi državni aparat ove naše nesretnice i donositi aktivne i brze odluke, jer one mu sude i sudit će ako opet bude u sedlu. Odluke koje će iznad svega olakšati i ubrzati bilo koju poslovnu inicijativu i smanjiti i ubrzati birokratizam koji ubija. Moja je misao da zaslužuje drugu šansu, da bi mogao objediniti ljude i da je spreman za to. A narod će već potpisati svoje.

Na kraju krajeva, čovjek je pismeni orator i intelektualac koji nas osramotit neće. A ne glasa mi se za detuđmanizatore koji tuđmaniziraju. Ne želim utjecati ni na koga niti mogu, ali čini mi se da su ovi izbori strašno bitni za Hrvatsku pa sam napustio svoj odmak i političku intimu i osjećam odgovornost da kažem šta mislim. Vjerujem kako je ključno da i zbog bolje desne opcije pobijedi lijeva. Jer možda tako dobijemo “praviju” desnu koja mi je bliža u mnogim pogledima. Nažalost, ova sada – nije ni u jednom”, kazao je Zvonimir Boban, pritom netrepnuvši i ne razmišljajući kakav će to odjek imati kod big boss-a.

Podsjetimo, Marijan Hanžeković je, a o tome je naš portal već pisao, u 8. mjesecu ove godine, s HDZ-om potpisao dokument čiji je naziv “Sporazum o strateškoj suradnji i odnosima partnera nakon parlamentarnih izbora”. U sporazumu je definirano nekoliko stvari. Primjerice Hanžeković se u uvodu dokumenta ispričao u ime EPH što su njegova izdanja provodila progon i kriminalizaciju HDZ-a i napadala stranku zbog korupcije. Ovim sporazumom Hanžeković je obećao “normalizaciju odnosa i objektivno praćenje svih budućih HDZ-ovih uspjeha.”

Marijan Hanžeković, čovjek koji na sve računa i u svakom poslovnom planu drži sve konce u svojim rukama čini se, na nešto nije računao… Nije računao na Zvonimira Bobana koji ga je samo jednim intervjuom politički diskvalificirao i obezvrijedio sve točke potpisanog sporazuma između njega i HDZ-a.




Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.