Screenshoot

ZVEZDA GRANDA GOST NA SKUPU HRVATA: ‘Ajmo, Beograd, Zagreb, Sarajevo, malo pravo, malo lijevo, mjesečina na Balkanu…’

Autor: S.V.

Na obljetnici HKUD Posavina – Zürich između ostalih gostovati turbo – folk pjevač Rade Lacković što Hrvati u dijaspori smatraju u potpunosti neprimjerenim

Da se van granica Hrvatske jače nego ikad gaji regionalna ljubav, potvrđuje dio uznemirenih iseljenih Hrvata iz Švicarske koji se veselio proslavi 10-godišnjice HKUD Posavina – Zürich.

Na toj će obljetnici, naime, između ostalih gostovati turbo – folk pjevač Rade Lacković što Hrvati u dijaspori smatraju u potpunosti neprimjerenim:

Screenshoot
Screenshoot

– Tvrdim za sebe da sam ponosan Hrvat i vjernik. Ne izigravam nikakvog nacionalistu ili ekstremnog patriota ali su mi dobro poznate povijesne činjenice, kao i trenutne okolnosti u Bosni i Hercegovini. Jednostavno ne mogu vjerovati što se zbiva sa “našim” ljudima u dijaspori! Koji im je vrag došao u glavu pa da zovu takve, ajmo reći, glazbenike?! Molim Vas, kad je netko od hrvatskih pjevača gostovao ne nekoj srpskoj ili bosanskoj zabavi?! Taj scenarij ne postoji! Samo kod nas Hrvata opet što brže sve u zaborav ide… Ne mogu vjerovati da Hrvati već nakon dva tjedna zaborave što se dogodilo u Orašju. Vjerojatno će zato pjevati Rade, kako bi što brže sve zaboravili, sve! Našu kulturu, našu povijest, naše pokojne, naša prazna sela i gradove… – doznajemo od potpuno razočaranog Hrvata iz Švicarske.

Što se tiče izvođača Rade Lackovića, potpuno je jasno zašto je njegovo gostovanje izazvalo bijes Hrvata.

“Ajmo, Beograd, Zagreb, Sarajevo, malo pravo, malo lijevo, mjesečina na Balkanu, već je vidim u svom stanu” riječi su pjesme “Mjesečina” u turbo folk stilu, koju su 2009. godine snimili Rade Lacković, Nihad Alibegović i Ivan Šokić s ciljem ponovnog sljubljivanja regije.

Uostalom, najbolje da pogledate video:

Autor: S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.