Marko Prpic/PIXSELL

Zoran Milanović ostaje predsjednikom Kluba zastupnika SDP-a

Autor: Dnevno.hr

Milanović je odustao od napuštanja Kluba jer ne želeći na bilo koji način otežati Bernardićevu poziciju

Zoran Milanović ostaje predsjednikom Kluba zastupnika SDP-a, zaključak je sinoćnje sjednice Kluba.

Na prvoj sjednici Kluba zastupnika SDP-a otkako je Davor Bernardić predsjednik stranke odlučeno je kako do konvencije na Iblerovom trgu Zoran Milanoć ostaje na čelu Kluba u Saboru.
Iako je bilo za očekivati kako će novoizabrani predsjednik stranke odmah preuzeti vođenje Kluba, Novi list doznaje da je Zoran Milanović razmišljao o podnošenju ostavke na mjesto šefa Kluba, ali da je od toga odustao ne želeći na bilo koji način otežati Bernardićevu poziciju.

Novi lider SDP-a na sinoćnjoj je sjednici Kluba rekao da će nakon subotnje Konvencije biti određen čovjek koji će mu biti na čelu. Više SDP-ovih zastupnika s kojima smo razgovarali čude se što Bernardić ima rezerve prema mogućnosti da on bude i predsjednik Kluba, smatrajući da je to jedino politički racionalno.

Kad su SDP i HDZ bili u parlamentarnoj oporbi, njihovi predsjednici uvijek su istovremeno bili i šefovi zastupničkih klubova. Zato nemali broj SDP-ovaca ovih dana nagovara i Bernardića da postupi jednako. Međutim, u Bernardićevom krugu tvrde da nema potrebe da se dužnosti kumuliraju i da jedan čovjek radi sve, kao u Milanovićevo i Račanovo vrijeme.

Milanović će do 15. prosinca, kada nastupa stanka u radu Sabora, biti zastupnik, a onda će napustiti parlament. Međutim, kako doznaj Novi listo, on će svoj zastupnički mandat ipak samo staviti u mirovanje, neće ga završiti. To će mu omogućiti da ga, ako to bude želio, u nekom trenutku ponovno aktivira.

Autor: Dnevno.hr