Patrik Macek/PIXSELL

Znanstvenik kojeg je Barišić plagirao: ‘Bilo je plagiranja u ovom slučaju’

Autor: dnevno.hr

'Onoga trenutka kad je otkriveno, primio sam ispriku od ministra obrazovanja", rekao je Schlesinge

Američki znanstvenik Stephen Schlesinger čiji je rad ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić citirao, ali nije naveo izvor, rekao je za N1 kako se u ovom slučaju radi o plagiranju. “Bilo je plagiranja u ovom slučaju. Onoga trenutka kad je otkriveno, primio sam ispriku od ministra obrazovanja”, rekao je Schlesinger.

Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju na posljednjoj je sjednici 21. prosinca 2016. godine donio mišljenje povodom prijave četvorice znanstvenika koja su ministra znanosti prof. dr. Pavu Barišića optužila za plagijat.

Klub zastupnika SDP-a je zajedno s Klubom zastupnika HNS-a i HSU-a, u saborsku proceduru uputio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.