Patrik Macek/PIXSELL

Zna li Plenković da je Branko Bačić s Jadrankom Kosor mjesecima skrivao 2 miljuna i 300 tisuća eura iz Sanaderovog crnog fonda!?

Autor: Damir Palmeta

Jadranka Kosor i Branko Bačić su mjesecima, daleko od Bajićevih očiju skrivali crni novac u stranačkom sefu, sve dok tadašnja čelnica HDZ-a nije shvatila da je vrag odnio šalu te da bi DORH mogao zakucati i na njezina 'vrata pravednička'. Nakon nekoliko mjeseci odlučili su taj Sanaderov 'miraz' predati Mladenu Bajiću, koji po tom pitanju ništa nije poduzeo.

Informacija da je Branko Bačić  postao Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, koju je prvi objavio  naš portal, mnoge je u stranci neugodno iznenadila, dok su oni drugi to i očekivali s obzirom na činjenicu da je Bačićev politički guru bio i ostao njegov vjenčani kum i trenutačno jedan od najmoćnijih političara u državi HDZ-ov barakaš Vladimir Šeks.

On ga je uostalom kasnije i lansirao u svijet visoke politike da bi Bačić prvotno surađivao sa Sanaderom, a potom prešao u tabor tadašnje premijerke Jadranke Kosor. A prije nego li je Sanader abdicirao, pobrinuo se da  na oproštajnom čuvenom saboru stranke u Arena centru 1. srpnja 2009. osigura Šeksovu vjenčanom kumu Branku Bačiću mjesto glavnog tajnika HDZ-a, koje je do tada suvereno pripadalo Ivanu Jarnjaku.

No, čim je Sanaderu ugledao leđa, Bačić se zbližio s njegovom ‘oktroiranom’ nasljednicom Jadrankom Kosor i s njom se nekoliko mjeseci poslije uvalio u velike probleme. Naime, Bačić i Kosorica su mjesecima u svojim stranačkim odajama skrivali dva milijuna i 300 tisuća eura crnog fonda koji im je u miraz na odlasku ostavio bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Podsjetimo, kada je Sanader objavio da daje ostavku sazvan je sastanak u Vladi, na kojem je bivši premijer pojasnio svojoj nasljednici Jadranki Kosor kako bivši rizničar raspolaže s dva milijuna i 300 tisuća eura, koji bi mogli biti utrošeni na predsjedničkim izborima. Sanader je ‘podučio’ Kosor metodama dobivanja izbora, koje se, kako je rekao, ne provode samo legalnim financiranjem, već i uz pomoć dvije trećine ‘sredstava ispod stola’.

Jadranka Kosor i Branko Bačić su mjesecima, daleko od Bajićevih očiju skrivali crni novac u stranačkom sefu, sve dok tadašnja čelnica HDZ-a nije shvatila da je vrag odnio šalu te da bi DORH mogao zakucati i na njezina ‘vrata pravednička’. Nakon nekoliko mjeseci odlučili su taj Sanaderov ‘miraz’ predati Mladenu Bajiću, koji po tom pitanju ništa nije poduzeo. Danas bi Bajić mogao podnijeti račune zbog svega toga i, ako ikada istraga krene u tom pravcu, mogle bi se razotkirit i brojne druge ‘nepodopštine’ bivšeg glavnog državnog odvjetnika, koji je danas u DORH-u postao glavni kočničar brojnih istraga ali i glavna smetnja Dinku Cvitanu glavnom državnom odvjetniku.

A što se Branka Bačića tiče, on je, umjesto da odgovara za skrivanje crnih stranačkih fondova, postao predsjednik kluba zastupnika Plenkovićevog HDZ-a u Hrvatskom saboru. Bravo maestro!




Autor:Damir Palmeta
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.