Zeljko Lukunic/PIXSELL

ŽIVI ZID SE ODREKAO PERNARA: Pernarovo mišljenje o Domovinskom ratu nije naše službeno mišljenje

Autor: dnevno.hr

Pernar je jučer na svojoj Facebook stranici objavio status da je za njega Jasenovac genocid, a Oluja etničko čišćenje

Živi zid se u subotu navečer ogradio se od izjava Ivana Pernara o Jasenovcu i Oluji statusom na svojoj službenoj Facebook stranici.

“Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid.

Naše je temeljno djelovanje usmjereno na rješavanje gospodarske i društvene krize u zemlji i stvaranje preduvjeta za bolju budućnost svih hrvatskih građana. Povijest ostavljamo na prosuđivanje stručnjacima, ponajprije povjesničarima. Istovremeno ni na koji način ne mislimo dovoditi u pitanje temeljne odrednice hrvatske državnosti: pravo na samostalnost i suverenost, te izražavanje poštovanja prema svima onima koji su podnijeli žrtve za taj vrijedni cilj.

Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta”, piše  u statusu Živog zida

Podsjetimo, Pernar je jučer na svojoj Facebook stranici objavio status da je za njega Jasenovac genocid, a Oluja etničko čišćenje.

Autor: dnevno.hr