Patrik Macek/PIXSELL

ŽESTOK RAZDOR PRAVAŠA: JOZIĆ: Ćorić me tražio 250 tisuća za mjesto na listi, on gazi preko mrtvih! ĆORIĆ: Podmeću mi zbog unutarstranačkih izbora

Autor:

Tko je u privu, a tko u pravu u ovoj pravaškoj sagi - ostaje za vidjeti.

Na adresu našega portala pristigla je prilično intrigantna poruka iza koje stoji izvjesni Ante Jozić, a u kojoj je među ostalim navedena i njegova izjava da je Pero Ćorić iz HSP AS tražio 250 tisuća kuna za mjesto na listi. Uz to naveden je i fonogram razgovora koji će potvrditi Državnom odvjetništvu, a koji u potpunosti prenosimo:

Ćorić: Pozdrav Antiša, kako si šta ima kod tebe.
Jozić: e Pero pa jesi ti živ,dobro sam šta ima kod tebe.

Ćorić: ma trka prijatelju, briselski dečki ne žele Domoljube sa sobom.
Jozić: Ma da idu drugim putem, možda je i bolje, imamo li snage samostalno nešto napravit.

Ćorić: upravo te za to i zovem trebamo ljude koji mogu potegnut i koji su financijski neovisni za 9. izbornu jedinicu ja sam razmišlja o tebi mislim da si dobar adut uz stranačku infrastrukturu i pomoć mislim da bi mogao napravit dobar rezultat.
Jozić: Pa ne znam mislim da je klima loša a i vidim da je pravaštvo razjedinjeno nisam siguran.

Ćorić: Srb nema nikoga a i nema snage a Podrug će ti u 10. izbornu jedinicu.
Jozić: Ne znam. Nisam baš oduševljen kad je pravaška scena isjeckana, zašto se nije radilo na ujedinjenju.

Ćorić:  Sa kim, pa mi smo parlamentarna stranka a i stožerna mi imamo sve oni ništa a i sa njima samo gubimo,prema istraživanjima samostalno imamo šanse a sa njima ništa jeli
Jozić: a tko bi bio sa mnom na listi dali biram sam tim ili

Ćorić: Pa vidi ako biraš sam tim postoji neki dogovor između mene i Ivana(Tepeša) trebao bi doć do stranke slušaj pošto smo svi nešto ulagali mislim da bi bilo korektno da doneseš 250 000 kuna ipak ti dajemo prolaz to ćeš u četiri godine vratit a i pomoćemo mi sa znatnim sredstvima u kampanji tako da bi više od pola odmah dobio iz stranačke blagajne.
Jozić: a dali ću dobiti potvrdu od stranke za novac koji dadem.

Ćorić: Ne mislim da shvaćaš. Točnije taj novac nebi odmah išao meni i Ivanu već kolegici iz Siska (ime nije rekao) koja ima trenutno problema a ona bi se zahvalila, strašno je zahvalna smjeh hahahahaha
Jozić: vidi Pero iskreno mene to ne zanima, nisam baš oduševljen a i ti se javiš samo kad treba i kad tebi odgovara. Mogu pomoći stranci ali ovdje u županiji ako se jave stoga nisam zainteresiran da plaćam mjesto na listi i evo razočaran sam s tobom, ej daj reci mi zašto Madunić priča da ide Hdz i da ga je skupo došlo mjesto pomoćnika ministra.

Ćorić: Ma, Ante, pusti Madunića. Priča gluposti. Par puta platio večeru i odma misli da je zadužio nekoga a nikog nije dooveo u stranku da mu nije tvojih ljudi ne bi imao nikoga u županiji dosta mi je njega i onog klauna Matijevića. Nek ide gdje hoće nek se drugi usreće hahahahaaha…    A ti razmisli o ponudi, ozbiljna je shvati da već godinama radim u stranci i da sam dosta uložio:
Jozić: Pero nisam zainteresiran ima puno nejasnoća a i dosta si puta mijenjao mišljenje, a i imam zdravstvenih problema tako da doista nisam zainteresiran,naći ćeš ti nekoga tko želi ima ih u stranci hahahahahaaha.

Ćorić: Ej Ante evo imam drugi poziv čekam ga cijelo jutro, ajde razmisli pa se javi. Drži se, javi se
Jozić: ajde čujemo se ali ovo ne prihvaćam javi se kad dođeš u Dalmaciju, živio. Bog!

Kraj razgovora, evo ovo je razgovor između mene i Ćorića prije sklapanja lista ! E sad nek stvara konstrukcije kakve hoće ! OVO JE PERO ĆORIĆ!

O čemu se doista u cijeloj priči radi upitali smo Jozića koji nam je među ostalim objasnio zašto je s cijelom pričom čekao do sada.

-Smatrao sam da takve izjave samo mogu još više štetiti i napraviti razdora u pravaškim redovima, a smatrao sam i da će Pero Ćorić jednom shvatiti da se mora napraviti korak unatrag jer sve su indicije da se ide na ujedinjavanje pravaških stranaka što on koči i u tome je uporan te se za svoje poslove koristi čak i lažnim Facebook profilima. On se krije iza profila Tomislave Franjić i on je jednu moju poruku objavio na svoj službeni profil Pero Ćorić i tada sam uvidio da taj čovjek ne bira sredstva te da gazi sve živo, i po kostima gazi. On spominje da ja uopće nisam član stranke, a ja sam već tri godine član Predsjedništva Splitsko-dalmatinske županije, a nedavno sam izabran i za v.d. Predsjednika svoje županije čime automatizmom postajem član Stana, a on bi kao tajnik to morao znati. Služi se podmetanjima raznima i optužuje okolo ljude, a intelektualci u stranci digli su se protiv njega dok je njemu cilj svakoga oblatiti i poniziti. Mi radimo na ujedinjenju pravaških opcija, a njemu je u interesu ostati ovakav da kontrolira novac – kaže naš sugovornik koji priznaje da nije član Predsjedništva u Zagrebu, već samo u svojoj županiji.

O potraživanjima novca za mjesto na listi Jozić nije ranije progovarao jer je tu ponudu odbio, a sada kada vidi da Ćorić gazi sve pred sobom ne može više šutjeti. – Ja hoću pokazati tko je Pero Ćorić, ja točno znam kada je on mene zvao i sve to imam. Predsjedništvo nikada nije donijelo odluku o tome tko će biti na listama i s kim će se ići na izbore, već je o tome odlučio Ćorić. To je sve skupa prelilo čašu, a ja prije izbora nisam želio unositi nered, sada zaista vidim da je jedini način ujedinjenje pravaša, a on ovime ne radi samo štetu pravaštvu već i hrvatskom narodu. On od kada je Tepeš dao ostavku koristi i dalje stranačke financije, ne vjerujem da on sam može biti supotpisnik za financiranje. Mi smo naše sumnje predočili Državnom odvjetništvu i Poreznoj upravi, sumnja se da on u privatne svrhe koristi vozilo, lijeva gorivo stranačkim novcem, ubire dnevnice, to su sve privatne stvari koje radi, žao mi je što se i prije nije reagiralo na odlaske članstva koji su nastali radi Ćorića, koji se i tada spominjao u negativnom kontekstu – objasnio nam je pravaš.

No, iz HSP AS njegove navode žestoko demantiraju, a Pero Ćorić za naš je portal objasnio kako se radi o podmetanjima radi kojih je angažirao odvjetnika.

On nije naš član, a ja ne znam jesam li se ikada čuo s tim čovjekom, on je sada vjerojatno sve iskreirao nakon što smo mi dostavili DORH-u detalje o ovome slučaju. Ne znam odakle mu ta prepiska, to je notorna laž i izmišljotina, a oni na dnevnoj bazi nešto fantaziraju, protiv njega i svih ostalih podići ću tužbe, a to sve ima veze s unutarstranačkim izborima jer netko želi pripremiti sebi teren za preuzimanje HSP AS kojega je stvorio Pero Ćorić, a to baš i ne ide tako. A oni ako žele ujedinjavati pravaše, neka to i čine, tko im smeta kada su tako pametni neka osnuju svoju stranku i čine što ih je volja – poručio je Ćorić dodajući da je stranka reagiranja uputila i Ministarstvu uprave podnoseći kronološke dokaze te referirajući se na Statut prema kojem je objašnjena svaka odluka.

-Proširenu 5. sjednicu Predsjedništva sazvali su 12. 9. 2016. predsjednik Ivan Tepeš prof. i glavni tajnik Pero Ćorić, a u međuvremenu predsjednik stranke podnosi ostavku. Dana 23. 9. 2016. održava se sazvana sjednica Predsjedništva kojoj na početku nazoči Ivan Tepeš prof. Sjednicu u nastavku vodi kao i u prijašnjim slučajevima glavni tajnik Pero Ćorić. Na primjedbe o vođenju sjednice o istom se raspravljalo te glasovalo. Kvorum je utvrđen te pismeno konstatiran. Kvorum je bio stalan do kraja sjednice, a sve točke su verificirane stabilnom većinom. Navedeno je dokumentirano u fotogaleriji na našoj web stranici. Temeljem članka 70. točka 1. podtočka 3.i 4. Statuta HSP AS glavni tajnik je jedina osoba koja je izrijekom spomenuta u Statutu HSP AS da zastupa stranku i organizira vođenje sjednican u ovakvim slučajevima. Sukladno članku 67. Predsjedništvo HSP AS na navedenoj sjednici saziva Konvenciju stranke za 15.10.2016. Kako Statut propisuje pozvani su svi članovi Glavnog stana te svi predsjednici registriranih Podružnica. Nadalje, Časni sud HSP AS nakon zaprimanja prijedloga za pokretanje stegovnih postupaka protiv Tomislava Vlajnića, Daria Marenića, Joze Rogošića i Vlatke Kovač održava svoju sjednicu 02.10.2016. te jednoglasno većinom nazočnog kvoruma suspendira navedene sa svih stranačkih dužnosti i članstva na period od 60 dana. Ne mireći se s tom odlukom, suspendirani Tomislav Vlajnić antidatira tzv. poziv za sjednicu Glavnog stana i protustatutarno ga šalje 04.10.2016., a supendirani Dario Marenić putem elektronskih medija poziva doslovce susjede i prijatelje da se odazovu sjednici. Istoj sjednici nije bio nazočan kvorum i pored činjenice da je nelegalno i nestatutarno sazvana jer sjednicu Glavnog stana ne može sazvati predsjednik Glavnog stana koji je suspendiran. Članak 62. točka 2. Statuta HSP AS kaže da sjednicu Glavnog stana saziva i vodi Predsjednik Glavnog stana. U trenutku dok nema ili je suspendiran ili u ostavci predsjednik Glavnog stana nitko ne može sazvati sjednicu Glavnog stana. Sjednici nije nazočio nitko od dopredsjednika Glavnog stana, a prema našim spoznajama sjednici je nazočilo 36 osoba od kojih samo nekolicina nosi titulu članova Glavnog stana. Nestatutarno ju je otvorila i vodila Nives Romanjek. Prema pisanom tragu koji posjedujemo sjednici je nazočio Ante Jozić koji i nije član stranke iz Trilja što kršitelje Zakona i Statuta nije spriječilo da i njemu daju pravo glasa. U prilogu dostavljamo presliku sa Facebook-a.

Dana 10. 10. 2016. Tomislav Vlajnić izjavljuje za portal eBrod da HSP AS nema više niti jednog vijećnika u Skupštini Brodsko-posavske županije. Lažno se predstavlja da će nastupati kao Klub nezavisnih što je istoga dana Vlatko Krznarić navedeno demantirao. Članak 13., stavak 1. našeg Statuta izričito navodi da članstvo u stranci prestaje između ostalog: “javnom izjavom u tiskovnim ili elektroničkim medijima o istupanju iz HSP AS”. Ovaj članak je već primijenjen u HSP AS. Od svih drugih insinuacija se ograđujemo te smo putem naših odvjetnika poduzeli radnje kako bi u budućnosti zaštitili stranačku materijalnu i nematerijalnu imovinu od ovakvih zlouporab – zaključio je Ćorić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.