Goran Stanzl/PIXSELL

Ženski poduzetnički centar obrušio se na Škrleca: ‘Krade naše prijekte i kiti se tuđim perjem’

Autor: dnevno.hr

'Ovim putem upozoravamo javnost na kršenje intelektualnog i projektnog prava kojeg je EU parlamentarni zastupnik Davor Škrlec napravio održavanjem edukacija u Dubrovniku za poduzetnice ', navodi se u priopćenju

Virtualni ženski poduzetnički centar u četvrtak se u svojem priopćenju za medije obrušio na europarlamentarca Davora Škrleca kojeg optužuju za plagiranje

Priopćenje u cijelosti prenosimo u nastavku.

“Unatoč opetovanim upozoravanjima EU parlamentarcu Davoru Šrkelcu da ne krade naše projekte besplatnih edukacija koje smo idejno kreirali s prvim danom osnivanja Virtualnog ženskog poduzetničkog centra (01. 01. 2016 g.), te ih projektno počeli provoditi diljem Hrvatske, s više od 400 polaznica samo u 2016. godini, ostali smo neugodno iznenađeni nedavno održanom edukacijom u Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori Dubrovnik kao nastavku aktivnosti Davora Šrkleca po istovjetnom modelu i sadržaja kojega smo mi postavili znatno prije njega i s kojim je bio upoznat od samog početka održavanja istih.

I to u isto vrijeme dok su mu puna usta prozivki o plagiranju, kršenju autoriskih prava, nepoštivanja intelektualnog vlasništva, o čemu je čak i u Dubrovniku pričao.

O krađi projekta besplatnih edukacija Virtualnom ženskom poduzetničkom centru, koje smo g. Škrelcu predložili za zajedničku suradnju u ožujku 2016.  godine, ovim putem obavještavamo javnost, a pokrenuli smo i sve korake pravne zašite i procesa, s obzirom da smo upravo mi bili ti koji su postavili navedeni model edukacija.

O krađi smo upozorili i Hrvatsku gospodarsku komoru – županijska komora Dubrovnik koja mu je pružila domaćinstvo, ali do današnjeg dana nismo dobili od njih odgovor.

Osim krađe projekta, EU parlamentarac angažirao je kao predavača Ivanu Radić, koja s nama još uvijek ima potpisan ugovor o suradnji na edukacijama, uzimajući tako i predavača iz našeg fundusa, ugovorno obavezanog za suradnju s nama u ovom projektu koji ne smije raditi nelojalnu konkurenciju s obzirom na važeći ugovor s nama.




Projekt besplatnih edukacija Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ponudili smo prošle godine na suradnju g. Davoru Šrklecu, baš kao i brojnim ostalim jedinicama lokalne samouprave i uprave, te brojnim sponzorima s kojima smo ostvarili suradnju i po istom modelu provodimo ih više od 14 mjeseci.

No nitko, ama baš nitko s kim smo uspostavili suradnju, osim g. Škrelca nije ukrao model i sadržaj edukacija, te se počeo kititi tuđim perjem govoreći da su to njegove edukacije, a ne Virtualnog ženskog poduzetničkog centra s kojima ih u suradnji provodimo.

Ovim putem upozoravamo javnost na kršenje intelektualnog i projektnog prava kojeg je EU parlamentarni zastupnik Davor Škrlec napravio održavanjem edukacija u Dubrovniku za poduzetnice u cijelosti prema ideji, projektnom nacrtu i provedbenim uputama Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, s kojim je dotični prošle godine održao u suradnji edukacije u Splitu, Zagrebu i Osijeku.




Ove godine, plagirajući naš projekt i kradući naše projektno vlasništvo odlučio je svojatajući neopravdano idejni koncept naših besplatnih edukacija krenuti u iste ističući da je riječ o njegovom projektu, zbog čega oštro osuđujemo ovo njegovo ponašanje, pozivamo medije da javno reagiraju te krećemo u pravni proces zaštite”, stoji u priopćenju koje potpisuje Sanela Dropulić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.