Pixabay

Žene od kojih se ‘ledi krv u žilama’: Najmoćnije Hrvatice

Autor: Iva Međugorac

Na listama najimućnijih Hrvata najčešće se pronalaze imena poznatih i dakako imućnih hrvatskih poduzetnika.

No, ima Lijepa naša i dama kojima bi na milijunima, ali i na uspjehu, pozavidjeli mnogobrojni muški kolege. Ipak, od bogatih Hrvatica njih četiri na samom su vrhu ove zavidne liste. Tako je na zadnjem četvrtom, ali vrlo značajnom mjestu Ksenija Juhn Bojađijev brokerica i dioničarka SN Holdinga vrijednog oko pola milijarde kuna. Ova stroga dama javnosti je gotovo nepoznata te je tako poslovan uspjeh skriven od očiju javnosti.

Javnosti je zato nešto poznatija Maja Ruth Frenkel. Ova Zagrepčanka nekadašnja je zamjenica ministra gospodarstva koja je bračnu sreću pronašla u zagrljaju bogatog Izraelca Arona Frankela. Njeno ime nerijetko je punilo naslovnice medija jer vodi projekt izgradnje golfa u na dubrovačkom Srđu, oko čega je u tom gradu bilo mnogo prijepora. Supruga znatno poznatijeg Goranka Fižulića, samozatajna Biserka Preniniger Fižulić na drugom je mjestu ove laskave liste, a o svojem bogatstvu nerado progovara jer svoj život želi zadržati daleko od očiju javnosti. Sve i da želi, Lada Fiorio Tedeschi teško da svoj život može zadržati daleko od očiju javnosti, jer riječ je o najbogatijoj dami u Hrvata.

Sestru Emila Tedeschija kolege opisuju kao samozatajnu damu koja nije sklona razmetanju svoje imovine. Živi na relaciji Zagreb-Milano što ne treba čuditi s obzirom na to da je udana za poduzetnika Alessandra Fiorija. Njenom bogatstvu pridonosi činjenica kako posjeduje dio dionica u Atlantis grupi.

Sve su ovo dame koje su radom, trudom pa čak i srećom pobjedile predrasude i pokazale da žene u poslovnim vodama itekako znaju plivati.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.