Dusko Jaramaz/PIXSELL

Željka Markić: ‘Čovjek treba imati dobar želudac za slušati Vrdoljaka kako u ime HDZ-a napada Most!’

Autor: T. P.

"U usporedbi s HNS-om – sve Mostove nedoraslosti, sav njihov diletantizam – ne mogu poništiti 2 njihove najvažnije reference: nisu povezani sa hobotnicom koje se rukama i nogama i danas bori protiv otvaranja arhiva o komunističkom režimu, zločinima i suradnicima i nisu sudjelovali u kriminalu, privatizacijama i krađama hrvatskih građana u zadnjih 25 godina", poručuje Markić

“Ono što su birači dva puta za redom uskratili SDP-u, HNS-u i HSS-u na parlamentarnim izborima, Plenković im vraća. S kojim pravom? S kojom vjerodostojnošću?”, zapitala se u petak dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji komentirajući novonastalu situaciju u Vladi, nakon razrješenja trojice ministara Mosta.

Njezin komentar prenosimo u cijelosti:

“U sva tri dnevnika večeras odgledala sam razne varijante HNS-ovaca kako napadaju Most u ime HDZ-a. Čovjek treba imati dobar želudac za slušati Vrdoljaka – kako plače nad sudbinom hrvatskih građana u novoj krizi vlade – dok se svaki ministar HNS-a u prošloj vladi – Pusić, Mrak Taritaš, Zlatar i Šipuš može dovesti u vezu sa korupcijom, a još se čeka da se objasne njegove veze sa naglim bogaćenjem Prvog plinarskog društva.

U proteklih godinu i pol dana iznijela sam mnogo argumentiranih kritika na račun Petrova, Orepića, Mosta. Više puta sam ponovila da nikad ne bih glasala za stranku čiji predsjednik kaže da vrijednosti nisu važne (jer vrijednosti su najvažnije, od njih sve kreće). Kritizirala sam tjednima Most (i Karamarka) radi rušenja vlade premijera Oreškovića, ali… da milijun puta trebam birati između neiskusnog, nestručnog Mosta i HNS-a Vesne Pusić i Ivana Vrdoljaka – uvijek bih odabrala Most.

Jer, u usporedbi s HNS-om – sve Mostove nedoraslosti, sav njihov diletantizam – ne mogu poništiti 2 njihove najvažnije reference: nisu povezani sa hobotnicom koje se rukama i nogama i danas bori protiv otvaranja arhiva o komunističkom režimu, zločinima i suradnicima i nisu sudjelovali u kriminalu, privatizacijama i krađama hrvatskih građana u zadnjih 25 godina (s kojima je hobotnica itekako povezana). Da, nisu Mostovci sposobni koliko bi trebali biti. A tko jest? Možda HNS ili Beljakov HSS?

U zadnjih godinu i pol dana su hrvatski birači dva puta porazili SDP i HNS – jasno iskazujući da su dobro procijenili koliku su štetu svojom nesposobnošću, krađama i nametanjima ideologije nanijeli Hrvatskoj.

A sada nam Andrej Plenković, nakon što je umjesto Hasanbegovića imenovao Obuljen koja onda dodjeljuje novac istim udrugama i režiserima kao i HNS-ova ministrica koja je izgubila vlast, a umjesto HDZ-ove Ivane Maletić za ministricu postavio Dalić – zamjenjuje Most s HNS-om ili HSS-om.




Uz jaku podršku medija Plenković nam nudi priču o nuždi velike koalicije. A velika koalicija značila bi – zatvaranje kruga korupcije, interesnih dilova, financijskih lobija koji iskorištavaju hrvatske radnike i narod, izbjegavanja suočavanja s prošlošću, zapošljavanja po političkoj podobnosti umjesto sposobnosti, zadržavanje istih državnih odvjetnika – Cvitana i Bajića… I naravno… još jedna odgoda Zakona o arhivima, još jedna odgoda promjene nepravednog izbornog zakona, dodvoravanja umjesto partnerskog odnosa prema Bruxellesu…

Ono što su birači dva puta za redom uskratili SDP-u, HNS-u i HSS-u na parlamentarnim izborima, Plenković im vraća. S kojim pravom? S kojom vjerodostojnošću?

Kako je ono Andrej Plenović poručio na Saboru HDZ-a: “Ne može stranka biti taoc jednog čovjeka”. Slažem se. Država još manje.”




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.