Photo: Patrik Macek/PIXSELL

ŽELITE KUPITI KARTU KOD VOZAČA ZET-a? Prema novim pravilima samo onu od 15 kuna

Autor: Dnevno.hr

ZET od 1. srpnja uvodi novu voznu kartu za autobuse i tramvaje – i to po cijeni od 7 kuna, koja će vrijediti 60 minuta.

“Nakon što je u praktičnom obliku zaživjela karta za kratku vožnju od 4 kune, s prvim danom mjeseca srpnja, u prodaju će biti puštena i potpuna nova, još povoljnija pojedinačna vozna karta s valjanošću od 60 minuta i cijenom od 7 kuna, kojom se može putovati u jednoj tarifnoj zoni”, stoji u priopćenju ZET-a gdje se dodaje kako će, osim u papirnatom obliku, karta biti dostupna i u elektroničkom izdanju.

 “Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna .U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Iz tog razloga, a kako bi se ubrzao prometni proces i dodatno ispunili opći sigurnosni aspekti prometa, vozači tramvaja i autobusa od 1. će srpnja, prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone”, kažu iz ZET-a.

“Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija”, poručuju.

Prijevoz uspinjačom poskupljuje za kunu.

“Kako bi se brojnim posjetiteljima i dalje pružala kvalitetna usluga ovim najsigurnijim sredstvom javnoga prijevoza, od 1. srpnja doći će do manjih korekcija cijena. Tako će karta za vožnju, umjesto dosadašnje 4 kune, iznositi 5 kuna. Istovremeno, hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna”, priopćili su iz ZET-a te najavili i mobilnu aplikaciju za kupnju karte.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.