pixavbay.com

Zbog najglupljeg mogućeg razloga: Njemica na ulazak u Hrvatsku čekala 11 sati!

Autor: dnevno.hr

'Idući put ću sigurno znati bolje', zaključila je.

Izlet u Hrvatsku pretvorio se u pravu noćnu moru za 83-godišnju Hannelore Oettle iz Neusässa. Umjesto u Rapcu, Njemica je zapela na slovensko-hrvatskoj granici iz vjerojatno najglupljeg mogućeg razloga – nije imala identifikacijski dokument za prelazak granice, piše croexpress.eu. 

‘Nisam mislila da mi se ovako nešto može dogoditi’, kazala je za Augsburger Algemeine, a prenosi croexpress.eu.

Ona je u organizaciji putničke agencije sa sestrom iz Njemačke krenula na izlet u Rabac. Kako je prošle godine pokradena, lopov joj je uzeo torbicu sa osobnom iskaznicom i putovnicom, ovaj put nije uzela ni osobnu iskaznicu ni putovnicu nego – zdravstvenu. Mislila je da će joj to biti dovoljno.

Naravno, na hrvatskoj granici pri provjeri dokumenata ulazak joj nije dozvoljen. Oko 14:30 morala je izaći iz autobusa. Sestra je ostala s njom. Planirala je otići u Koper, u koji bi joj iz Njemačke poslali dokumente. Srećom, naišla je na mladog talijanskog studenta koji ju je odbacio do tamo. Njena sestra otišla je na Rabac. Na putu za Koper Hannelore je nazvao sin i obavijestio je da će joj njihov prijatelj, inače vozač, donijeti dokumente i odvesti je u hotel u Rapcu.

On je došao oko 1:30 poslije ponoći. Dva sata kasnije bila je u hotelu.

‘Idući put ću sigurno znati bolje’, zaključila je.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.