Izvor: wikipedia.org

Zbog dobrosusjedskih odnosa uspostavlja se nova zrakoplovna linija

Autor: Hina

Butković je istaknuo kako će ponovna uspostava zrakoplovne linije između Zagreba i Mostara pomoći u razvoju ovoga hercegovačkog središta.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković predstavio je u petak u Mostaru ponovnu uspostavu zrakoplovne linije Croatia Airlinesa između Mostara i Zagreba, koja će krenuti od svibnja ove godine, ocijenivši to još jednom potvrdom da Hrvatska s BiH “‘želi razvijati kvalitetne dobrosusjedske odnose”.

 „Važan je ovo dan za grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu, i još jedna potvrda da Republika Hrvatska, sa svojim prvim susjedom, s kojim dijeli gotovo tisuću kilometara granice, želi razvijati kvalitetne dobrosusjedske odnose“, rekao je Butković, koji je bio izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Butković je istaknuo kako će ponovna uspostava zrakoplovne linije između Zagreba i Mostara pomoći u razvoju ovoga hercegovačkog središta.

“Ovo je prvi korak, ja se nadam da će uz sve potencijale koje ima Mostar, ova linija brzo zaživjeti, da će se razina subvencioniranja smanjivati. Sve naše zračne luke u prošloj godini imale su značajan rast, a ova linija ide u tom smjeru”, rekao je Butković. Dodao je kako će uspostava ove zrakoplovne veze biti poticajna za gospodarstvo, posebno turizam.

“Siguran sam kako će dodatan poticaj gospodarskom rastu obje zemlje dati i završetak izgradnje koridora Vc, koji je u Hrvatskoj većim dijelom izgrađen, a drago mi je čuti da se nastavljaju aktivnosti i u BiH jer je izgradnja tog prometnog pravca interes obje zemlje“, rekao je hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture.
Prvi let između Mostara i Zagreba, nakon dvanaest godina koliko je prošlo od ukidanja redovite zrakoplovne veze, planiran je za 3. svibnja. Zrakoplovi Croatia Airlinesa će dva puta tjedno letjeti između Mostara i Zagreba. Zrakoplov će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom te će moći primiti 76 putnika.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je ova linija višestruko značajna za Mostar i Hercegovinu jer ga spaja sa Zagrebom, iz kojega mogu putovati širom svijeta.
“Uspostavom ove linije nadamo se da će se podići kvalitetu povezanosti Mostara, ali i kvaliteta življenja”, rekao je Bešlić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo  zbog uspostave ove zračne linije. Najavio je novu investiciju u Zagrebu u nadzemni vlak koje bi povezao komunikaciju tamošnje zračne luke i središta grada.




Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić rekao je kako će veza između Zagreba i Mostara, koja će se odvijati dva puta tjedno, biti prilagođena brojnim potrebama ljudi te da će zrakoplovna karta iznositi 89 eura.

“Takav red letenja prilagođen je privatnim i poslovnim potrebama putnika, a posebno transfernim putnicima koji iz Zagreba imaju izvrsne veza za cijeli svijet. Ova linija će prometovati cijele godine”, rekao je Bajić.

Na svečanosti su, uz ministra mora, prometa i infrastrukture, nazočili i ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, predsjednik vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te dopredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.